Ribji file z blitvo
Klasika za ljubitelje ribe.

Za 1 osebo
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: 150 g majhnih krompirjev (kuhanih in olupljenih) * 80 g blitve * 1 rdeča paprika * 2 žlici olivnega olja * sol * poper * 40 g narezane čebule * košček čilija * 2 (po 80 g) ribja fileja (losos, skuša, postrv …) * 1 žlica limoninega soka * 2 žlici olja * sojina omaka za dodatek.
Priprava: Kuhane in olupljene krompirje narežemo na rezine. Blitvo očistimo, oplaknemo in dobro odcedimo. Na drobno zrežemo stebla, liste pa narežemo na širše trakove. Papriko očistimo in na tanko narežemo na pramene. V ponvi segrejemo olivno olje. Na močnem ognju zapečemo krompirjeve rezine (od 2 do 3 minute). Solimo in popramo. Dodamo narezana blitvina stebla, papriko, čebulo in čili. Premešamo in pražimo še od 3 do 4 minute. Solimo in popramo. Dodamo blitvine liste in jih skupaj z drugimi sestavinami pražimo še 1 minuto. Ribji file pokapljamo z limoninim sokom. V drugi ponvi segrejemo olje in pečemo ribo na srednje močnem ognju z vsake strani 2 minuti. Odstavimo in pustimo še kratek čas v ponvi, da se kuhanje konča. Pokapljamo s sojino omako in ponudimo z blitvino prilogo.
Nasvet: Ribji file kupimo ali svež ali pa globoko zamrznjen. Sveže fileje oplaknemo pod tekočo vodo in popivnamo s papirnato brisačo do suhega. Zamrznjeni file vzamemo iz zavitka in pustimo čez noč pokritega v hladilniku, da se počasi odtali. Tekočino, ki pri tem izteče, zavržemo, file pa popivnamo s papirjem do suhega. Nato ga uporabimo kot svežega.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se