Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjevi štruklji z zeljem


Jana
28. 3. 2011, 05.24
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kombinacija tradicije in zdravja.

Krompirjevi štruklji z zeljem

Za od 4 do 5 oseb


Sestavine za testo: 500 g krompirja + 200 g ostre moke + 40 g masla + 70 g zdroba + 2 jajci + sol.
Sestavine za nadev: 350 g kislega zelja + 150 g ocvirkov + 80 g zaseke + 70 g čebule + sol + poper + lovor + kumina + 1 jajce.

Priprava testa: Krompir skuhamo v lupini in olupimo, še toplega pretlačimo, dodamo ostro moko, zdrob, jajci, maslo, sol in vse skupaj pregnetemo v gladko testo.
Priprava nadeva: Na raztopljeni zaseki prepražimo sesekljano čebulo, dodamo kislo zelje in pražimo do mehkega. Dodamo lovor in kumino. Nato zelje ohladimo. Ocvirke raztopimo.
Testo razvaljamo v pravokotnik, ga premažemo z jajcem in razporedimo kislo zelje po površini. Po vrhu potresemo še ocvirke. Testo zavijemo in ovijemo v vlažno krpo. Kuhamo ga 30 minut v slanem kropu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.