Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recepti: Ko zorijo jajčevci


Lara Jelen
9. 8. 2024, 05.11
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jajčevci nas pritegnejo že s svojo temno vijolično barvo, v sezoni pa so še posebej okusni. Ponašajo se z veliko hranili in malo kalorijami. Presežek vložimo. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA

Polnjeni jajčevci
Profimedia
Polnjeni jajčevci

Polnjeni jajčevci

Sestavine

  • 4 jajčevci
  • 4 paradižniki
  • 1 srednje velika bučka
  • 2 papriki (rdeča in rumena)
  • 80 g kozjega sira
  • 60 ml oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 2 vejici timijana
  • sol
  • vejica timijana za okras

Priprava

1. Manjše jajčevce oplaknemo, prerežemo na pol, premažemo z oljem, posolimo in postavimo v pečico, ogreto na 170 °C.

2. Paradižnike na hitro pomočimo v vreli vodi in jih olupimo. Česen narežemo na drobne rezine, zelenjavo narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje, dodamo papriko, jo prepražimo, nato dodamo še bučke, paradižnik, česen in timijanove liste, začinimo s soljo, premešamo in brez pokrovke dušimo približno 5 minut.

3. Pečene polovice jajčevcev vzamemo iz pečice in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato z ostro žlico izdolbemo približno dve tretjini mesa in ga drobno sesekljamo. Dodamo mu pečeno zelenjavo, premešamo in zmes naložimo v polovice jajčevcev. Potresemo z nadrobljenim sirom in vse skupaj zapečemo v pečici (nastavitev žar).

4. Še vroče jajčevce okrasimo z vejicami timijana in takoj postrežemo.

Še več slastnih receptov iz jajčevcev vas čaka v reviji Jana,   št. 32, 6. avgust, 2024.

Jana 32.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!
cloud-rain

Trenutno

10 °C

Deževno

nedelja, 27. 4

Delno oblačno

9 / 18 °C cloud-sun

ponedeljek, 28. 4

Delno oblačno

6 / 19 °C cloud-sun

torek, 29. 4

Delno oblačno

9 / 21 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.