Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pustne jedi s suhim mesom


K.K.
6. 2. 2018, 06.46
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

k kuhana svinjska kracqa.jpg
Shutterstock
Kuhana svinjska krača

Kuhana svinjska krača (z zeljem)

Za 4 osebe

Priprava: 5 minut

Kuhanje: 2 uri in pol

Sestavine:1 prekajena svinjska krača * 750 g kislega zelja * 3 brinove jagode * 1 čebula * 2 jabolki * sol.

Priprava:Kračo pristavimo v velikem loncu s toliko vode, da je pokrita. Pustimo, da zavre, nato jo odstavimo in vodo odlijemo – tako krača ne bo preslana. Ponovno jo zalijemo s hladno vodo in pristavimo, da zavre. Na zmernem ognju jo kuhamo v pokritem loncu 1 uro. Vodo odlijemo, lonec pomijemo. Vanj damo kislo zelje, na vrh položimo kračo, dodamo brinove jagode, na drobno sesekljano čebulo in na krhlje narezani jabolki. Prilijemo malo vode in pristavimo. V pokritem loncu kuhamo zelje in kračo 1 uro. Po okusu lahko jed še začinimo, a je zelje običajno že samo po sebi dovolj slano. Kračo vzamemo iz lonca, ji obrežemo kožo, meso pa narežemo na rezine in vrnemo v lonec. Postrežemo s krompirjem v kosih.

Več v Zarji št. 6, 6,2,2018

cloud-rain

Trenutno

10 °C

Deževno

sobota, 15. 3

Deževno

6 / 9 °C cloud-rain

nedelja, 16. 3

Deževno

4 / 11 °C cloud-rain

ponedeljek, 17. 3

Deževno

-1 / 8 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.