
Pustne jedi s suhim mesom

Kuhana svinjska krača (z zeljem)
Za 4 osebe
Priprava: 5 minut
Kuhanje: 2 uri in pol
Sestavine:1 prekajena svinjska krača * 750 g kislega zelja * 3 brinove jagode * 1 čebula * 2 jabolki * sol.
Priprava:Kračo pristavimo v velikem loncu s toliko vode, da je pokrita. Pustimo, da zavre, nato jo odstavimo in vodo odlijemo – tako krača ne bo preslana. Ponovno jo zalijemo s hladno vodo in pristavimo, da zavre. Na zmernem ognju jo kuhamo v pokritem loncu 1 uro. Vodo odlijemo, lonec pomijemo. Vanj damo kislo zelje, na vrh položimo kračo, dodamo brinove jagode, na drobno sesekljano čebulo in na krhlje narezani jabolki. Prilijemo malo vode in pristavimo. V pokritem loncu kuhamo zelje in kračo 1 uro. Po okusu lahko jed še začinimo, a je zelje običajno že samo po sebi dovolj slano. Kračo vzamemo iz lonca, ji obrežemo kožo, meso pa narežemo na rezine in vrnemo v lonec. Postrežemo s krompirjem v kosih.
Več v Zarji št. 6, 6,2,2018
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
10 °C
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
7-dnevni obeti