© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Preprosti lešnikovi piškoti


Jana
20. 12. 2010, 12.16
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Z modelčki iz testa izrežemo poljubne oblike: srčke, zvezdice, lunice, smrečice - ¦

Preprosti lešnikovi piškoti

Za 30 piškotov
Priprava: 30 minut
Pečenje: 13 minut (za vsak pekač)

Sestavine: 250 g masla * 250 g sladkorja * 1 jajce * 1 steklenička mandljeve arome (grenki mandelj) * 125 g mletih lešnikov * 350 g moke * poleg tega: papir za peko * čokoladni obliv ali sladkorni led.

Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač prekrijemo s papirjem za peko. Zmehčano maslo penasto umešamo s sladkorjem, jajcem in mandljevo aromo. Dodamo mlete lešnike in moko. Vse skupaj zamesimo v enotno testo. Iz testa oblikujemo podolgaste klobase s premerom 6 cm. Narežemo jih na 1 cm debele kolobarje. Zložimo jih na pekač in pečemo v pečici 13 minut. Pečene piškote oblijemo s čokoladnim oblivom (staljena jedilna čokolada) in okrasimo s sesekljanimi lešniki. Ali pa zmešamo sladkorni led iz 300 g sladkorja v prahu in 6 do 7 žlic limoninega soka, da dobimo gosto tekočo zmes. Namažemo na piškote in pustimo, da se posušijo. Po želji jih okrasimo s sesekljanimi lešniki, orehovimi jedrci, sladkornimi kroglicami.

Nasvet: Namesto z lešniki lahko pripravimo testo za piškote tudi z mletimi mandlji. Namesto mandljeve arome lahko vzamemo naribano lupino 1 neškropljene limone ali vaniljino aromo. Narezani kolobarji so preprosta oblika piškotov. Lahko pa testo tudi ohladimo (za 1 uro damo testo, zavito v folijo, v hladilnik), nato pa ga razvaljamo med dvema plastema papirja za peko. Z modelčki iz testa izrežemo poljubne oblike: srčke, zvezdice, lunice, smrečice …


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.