
Pite in bureki za vsak dan
Burek si lahko privoščimo za hiter prigrizek, lahko pa ga pripravimo, spečemo in z užitkom pojemo tudi doma.

Belokranjska sirova povitica
Za 8 oseb Priprava: 50 minut
Pečenje: 40 minut
Sestavine: testo: 500 g moke * 3 dl mlačne vode * 1 jajce * 3 žlice olja * ščep soli; * za nadev: 500 g skute * 2 žlici sladkorja * 150 g zmehčanega masla * 2 jajci * 4 žlice goste kisle smetane * ščep soli.
Priprava: Iz sestavin zamesimo gladko, voljno testo, ga oblikujemo v hlebček, premažemo z oljem in pustimo v pokriti skledi počivati 30 minut. Medtem pripravimo nadev: zmešamo sestavine (skuto, sladkor, maslo, jajci, smetano in malo soli) in pustimo, da počakajo. Na večjem pomokanem prtu razvaljamo testo v pravokotno obliko in ga nato preko hrbtov rok na tanko (5 mm) razvlečemo. Na testo namažemo enakomerno plast nadeva. Zvijemo v zavitek, zavitek pa položimo na pomaščen (ali s papirjem za peko prekrit) pekač v obliki polža. Premažemo z maslom in pečemo v vroči pečici pri 180 stopinjah 40 minut. Ponudimo še toplo.
Več v Zarji št. 49, 5.12.2017
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
8 °C
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
petek, 14. 3
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
7-dnevni obeti