© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pite in bureki za vsak dan


K.K.
5. 12. 2017, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Burek si lahko privoščimo za hiter prigrizek, lahko pa ga pripravimo, spečemo in z užitkom pojemo tudi doma.

k belokranjska sirova povitica.jpg
Shutterstock

Belokranjska sirova povitica

Za 8 oseb Priprava: 50 minut

Pečenje: 40 minut

Sestavine: testo: 500 g moke * 3 dl mlačne vode * 1 jajce * 3 žlice olja * ščep soli; * za nadev: 500 g skute * 2 žlici sladkorja * 150 g zmehčanega masla * 2 jajci * 4 žlice goste kisle smetane * ščep soli.

Priprava: Iz sestavin zamesimo gladko, voljno testo, ga oblikujemo v hlebček, premažemo z oljem in pustimo v pokriti skledi počivati 30 minut. Medtem pripravimo nadev: zmešamo sestavine (skuto, sladkor, maslo, jajci, smetano in malo soli) in pustimo, da počakajo. Na večjem pomokanem prtu razvaljamo testo v pravokotno obliko in ga nato preko hrbtov rok na tanko (5 mm) razvlečemo. Na testo namažemo enakomerno plast nadeva. Zvijemo v zavitek, zavitek pa položimo na pomaščen (ali s papirjem za peko prekrit) pekač v obliki polža. Premažemo z maslom in pečemo v vroči pečici pri 180 stopinjah 40 minut. Ponudimo še toplo.

Več v Zarji št. 49, 5.12.2017


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.