Piščanec po mediteransko
Lahka poletna jed.

Za 2 osebi
Priprava: 10 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 1 jajčevec (175 g) * sol * 1 čebula * 1 strok česna * 200 g bučk * 200 g češnjevih paradižnikov * 250 g piščančjega prsnega fileja * 4 žlice olivnega olja * 30 g paradižnikove mezge * 50 g črnih oliv s koščico * poper * ščep sladkorja * po 2 vejici rožmarina in timijana * 5 vejic bazilike.
Priprava: Jajčevec oplaknemo, obrišemo in narežemo na koščke. Koščke raztresemo na pekač in jih posujemo s pol žlice soli. Pustimo stati 10 minut, da izteče tekočina, zaradi katere bi bil jajčevec lahko grenkega okusa. Olupimo čebulo in česen. Čebulo narežemo na rezine, česen na drobno sesekljamo. Bučke oplaknemo in narežemo na koščke. Paradižnike oplaknemo in prerežemo na polovico. Piščančji file oplaknemo in narežemo na koščke. Nasoljene kose jajčevca oplaknemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo. Segrejemo veliko ponev (vok), vanjo damo 2 žlici olja in na močnem ognju ter med mešanjem prepražimo čebulo in jajčevec. Dodamo česen, bučke in paradižnike ter med mešanjem pražimo, da se vse lepo zlato zapeče. Paradižnikovo mezgo razmešamo z 1 dl vode in prilijemo sestavinam v ponvi. Ko tekočina zavre, dodamo koščke piščančjega mesa. Vse skupaj kuhamo od 7 do 10 minut. Proti koncu kuhanja dodamo olive, da se pregrejejo v omaki. Solimo, popramo in dodamo ščep sladkorja, da zaokrožimo okuse. Rožmarin in timijan osmukamo z vejic ter na drobno sesekljamo. Pomešamo s preostalima 2 žlicama olja in pokapljamo po jedi v ponvi. Potresemo z narezanimi lističi bazilike in ponudimo s hrustljavo opečenim kruhom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se