Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočna breskova torta


Jana
15. 7. 2010, 11.59
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Osvežilna poletna sladica.

Sočna breskova torta

 

Za model s premerom 23 cm


Priprava: 20 minut
Pečenje: 45 minut

Sestavine: 150 g skute * 3 žlice mleka * 3 žlice sončničnega olja * 2 jajci * 75 g sladkorja * naribana pomarančna lupina * 100 g ribezovih jagod * 250 g moke * pol pecilnega praška * od 3 do 4 zrele breskve.

Priprava: Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Dno tortnega modela s premerom 23 cm obložimo s papirjem za peko. V skledo damo skuto, mleko, olje, jajci in sladkor. Gladko razmešamo z metlicami električnega ročnega mešalnika. Dodamo moko s pecilnim praškom, pomarančno lupinico in polovico ribeza. Dobro premešamo. Zmes damo v model in jo poravnamo. Na vrh naložimo tanke krhlje olupljenih breskev (koščice odstranimo) in posipamo s preostalim ribezom. Pečemo v ogreti pečici 45 minut. Pečeno torto pustimo 10 minut, da se nekoliko ohladi, nato jo vzamemo iz modela in ponudimo še toplo, lahko pa tudi ohlajeno.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.