© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pisana nabodala z medaljoni


Jana
15. 9. 2009, 11.10
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izživite svojo domišljijo in uživajte v okusih.

Pisana nabodala z medaljoni
Sestavine (za 4 osebe): tri velike paprike različnih barv (rumena, rdeča in zelena) + 3 goveji medaljoni (debelina 1 cm) + mlada bučka + čebula + sol + poper + rezina slanine + košček masla
Priprava: Na žaru ali v vroči ponvi na maslu popražimo medaljone. Meso naj zakrkne, nato pa ga obrnemo in pečemo še na drugi strani. Tako ne bo izgubilo soka. Ko je dobro zapečeno, ga preložimo na krožnik in narežemo na kose, primerne za nabodala.
Paprike očistimo in jih narežemo na večje kvadratke, bučke narežemo na tanjše kolobarje, čebulo pa na četrtine. Na koščke narezano slanino popražimo v ponvi, nato dodamo zelenjavo. Ko se nekoliko zmehča, jo preložimo na krožnik k narezanemu mesu, popramo in solimo.
Pripravimo nabodala. Na palčke nabadamo papriko, meso, bučke, čebulo in slanino, dokler ne porabimo sestavin. Ponudimo jih h kuhanemu rižu.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.