© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pikantni zvitki


Jana
15. 4. 2011, 11.54
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lahko so piščančji, lahko pa tudi drugi.

Pikantni zvitki

Za 4 osebe


Priprava: 20 minut
Pečenje: 25 minut

Sestavine: 1 pest posušenih jurčkov * 4 piščančji prsni fileji * 60 g praženih, soljenih arašidov * od 1 do 2 žlički začimbne mešanice sambal oelek * 1 strok česna * 25 g svežega ingverja * 1 dl paradižnikovega soka * 1 žlica paradižnikove mezge * 4 žlice tekočega medu * 4 dl perutninske juhe iz kocke * 1 žlica jedilnega škroba * 200 g debelih korenčkov * 100 g pora * 4 žlice olja nevtralnega okusa * sol.

Priprava: Posušene gobe prelijemo z malo vrele vode in pustimo stati, da se je napijejo. Piščančje fileje podolžno narežemo na tretjine, te pa med dvema plastema prozorne folije potolčemo in sploščimo v tanke zrezke. V sekljalniku zmeljemo arašide in sambal oelek. Z zmesjo namažemo piščančje zrezke in jih zvijemo v zvitke, te pa spnemo z zobotrebcem. Za omako stremo olupljeni česen, ingver pa olupimo in na drobno naribamo. Gladko razmešamo česen, ingver, paradižnikov sok in paradižnikovo mezgo, med, juho in jedilni škrob. Korenje ostrgamo, por očistimo. Gobe odcedimo. Vse narežemo na tanke pramene. V ponvi segrejemo olje in rjavo zapečemo piščančje zvitke z vseh strani. Dodamo zelenjavo, vse skupaj še malo prepražimo, nato pa zalijemo z omako. Solimo. V pokriti ponvi dušimo zvitke od 8 do 10 minut. Po želji potresemo s sesekljanimi arašidi. Ponudimo z dušenim rižem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.