Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pikantna golaževa juha


Jana
29. 12. 2009, 11.56
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Praznična jed za večje družbe!

Pikantna golaževa juha

Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Kuhanje: 1 ura in pol

Sestavine: 500 g govedine * 250 g čebule * 250 g korenja * 2 zeleni papriki * 1 rdeča paprika * 1 žlica olja * 1 žlica masla * sol * sveže mlet poper * mleta sladka paprika * 1 žlica paradižnikove mezge * pol žličke posušenega timijana * 1 lovorov list * 3 manjši paradižniki (150 g).

Priprava: Meso oplaknemo, popivnamo do suhega in narežemo na od 1 do 2 cm velike kocke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Korenje olupimo in narežemo na kockice. Paprike očistimo in narežemo na koščke. V prostorni kozici z debelim dnom segrejemo maščobo. Po porcijah popečemo koščke mesa, da z vseh strani porjavijo. Popečeno meso poberemo iz kozice in prihranimo. V kozico damo še nekaj maščobe, na kateri popražimo čebulo. Ko čebula porumeni, damo meso nazaj v kozico, primešamo papriko, solimo, popramo, potresemo z mleto sladko papriko in zalijemo z litrom vode. Primešamo še paradižnikovo mezgo, timijan in lovorov list. Dodamo narezano korenje in premešamo. Kozico pokrijemo ter kuhamo jed, da na šibkem ognju počasi vre uro in pol. Paradižnike narežemo na četrtine. Po 45 minutah kuhanja jih damo v juho, za barvo, okus in okras.

Nasvet: Za večjo družbo skuhamo večjo količino juhe, za katero vzamemo ustrezno večjo količino sestavin iz osnovnega recepta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.