Pikantna golaževa juha
Praznična jed za večje družbe!

Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Kuhanje: 1 ura in pol
Sestavine: 500 g govedine * 250 g čebule * 250 g korenja * 2 zeleni papriki * 1 rdeča paprika * 1 žlica olja * 1 žlica masla * sol * sveže mlet poper * mleta sladka paprika * 1 žlica paradižnikove mezge * pol žličke posušenega timijana * 1 lovorov list * 3 manjši paradižniki (150 g).
Priprava: Meso oplaknemo, popivnamo do suhega in narežemo na od 1 do 2 cm velike kocke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Korenje olupimo in narežemo na kockice. Paprike očistimo in narežemo na koščke. V prostorni kozici z debelim dnom segrejemo maščobo. Po porcijah popečemo koščke mesa, da z vseh strani porjavijo. Popečeno meso poberemo iz kozice in prihranimo. V kozico damo še nekaj maščobe, na kateri popražimo čebulo. Ko čebula porumeni, damo meso nazaj v kozico, primešamo papriko, solimo, popramo, potresemo z mleto sladko papriko in zalijemo z litrom vode. Primešamo še paradižnikovo mezgo, timijan in lovorov list. Dodamo narezano korenje in premešamo. Kozico pokrijemo ter kuhamo jed, da na šibkem ognju počasi vre uro in pol. Paradižnike narežemo na četrtine. Po 45 minutah kuhanja jih damo v juho, za barvo, okus in okras.
Nasvet: Za večjo družbo skuhamo večjo količino juhe, za katero vzamemo ustrezno večjo količino sestavin iz osnovnega recepta.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se