Pečena polenta z zelenjavo in sirom
Ohlajene rezine polente lahko obložimo tudi s paradižnikovo omako in sirom kakor pico, popečemo jih v pečici in ponudimo vroče ali hladne.

Za 8 rezin
Priprava: 30 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 400 g na koščke narezanih zrelih paradižnikov (ali 1 konzerva vloženih koščkov paradižnika) * sladkor * sol * poper * 2 stroka česna * 1 šopek timijana * 200 g bučk * 1 liter bistre zelenjavne juhe (iz kocke) * 1 žlička kajenskega popra * muškatov orešček * 300 g instantne polente * 2 jajci * 50 g naribanega parmezana * 200 g svežega kozjega sirčka * bazilika in žajbljevi listi za okrasitev.
Priprava: Sveži paradižnik narežemo na koščke, če uporabimo vložene, jih dobro odcedimo. Sok uporabimo kje drugje. Paradižnik solimo, popramo in začinimo s sladkorjem. Česen olupimo in na drobno sesekljamo, timijanove listke osmukamo z vejic in sesekljamo. Bučke narežemo na tanke rezine, pomešamo jih s timijanom in česnom.
Juho damo v kozico, solimo, začinimo s kajenskim poprom in muškatovim oreščkom. Pristavimo, da zavre. V juho vsujemo polento in jo gladko razmešamo z metlico za stepanje, nato pa mešamo naprej s kuhalnico, da je zmes gladka in enakomerna. Zmanjšamo ogenj in kuhamo polento 10 minut. Pustimo, da se nekoliko ohladi. Primešamo ji jajci in naribani parmezan. Polento namažemo v enakomerni plasti na pomaščen pekač. Pustimo, da se ohladi. Narežemo jo na 8 enako velikih rezin, rezine na pekaču nekoliko razmaknemo. Obložimo s paradižniki in bučkami, na vrh damo kozji sirček. Pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah 15 minut. Ko se rezine nekoliko ohladijo, jih okrasimo s svežimi dišavnimi zelmi in ponudimo.
Ohlajene rezine polente lahko obložimo tudi s paradižnikovo omako in sirom kakor pico, popečemo jih v pečici in ponudimo vroče ali hladne.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se