Osvežilne sladice
Strast po sladkem nas ne mine v nobenem letnem času, a seveda nam poleti prija kaj lahkotnejšega, pa tudi hitro pripravljenega. Recepti so za štiri.

Sadje s sladoledom
Potrebujemo skodelico malin, 3 marelice, skodelico na kocke zrezane lubenice, sladkor in 4 porcije vaniljevega sladoleda.
Maline sladkamo in z vilicami nekoliko zmečkamo, da priteče sok. Dodamo na kocke zrezane marelice in lubenico, sladkamo po okusu, premešamo, razdelimo po pecljatih kozarcih in dodamo sladoled.
Strjenka z jagodami
Potrebujemo 35 dag gozdnih jagod, 10 dag sladkorja, 2 dag želatine, 2,5 dl sladke smetane in pomarančo.
Jagode zmečkamo (nekaj prihranimo celih) in dodamo sladkor, najbolje v prahu. Premešamo in dodamo želatino, ki jo najprej deset minut namakamo v kozarčku vode, nato pa pogrejemo, da se stopi. Primešamo še stepeno smetano in poravnamo v model, ki ga prej namažemo z oljem (najbolje arašidovim ali mandljevim). V hladilniku naj se strjuje tri ure, nato zvrnemo na krožnik, okrasimo s celimi jagodami in ponudimo.
Sadna torta
Potrebujemo kupljeno biskvitno podlago za sadno torto, vaniljev puding, 3 jajca, po kozarček borovnic in gozdnih jagod, pol litra mleka in sladkor.
Podlago damo na pladenj. Puding damo v posodo, dodamo tri rumenjake in tri žlice sladkorja, dobro premešamo in me stepanjem prilijemo pol litra vrelega mleka. Posodo damo na ogenj in kremo prevremo. Takoj primešamo stepene beljake, in ko se krema malo ohladi, še sadje. Poravnamo jo na biskvit in damo v hladilnik, da se krema strdi. Okrasimo s svežim sadjem in stepeno smetano.
Skuta z lešniki
Potrebujemo pol kg pretlačene nemastne skute, sladkor, lonček sladke smetane, 5 žlic zmletih lešnikov, žlico ruma, tablico črne čokolade.
Skuti primešamo sladkor ali sladilo, stepeno smetano, lešnike in rum (še boljši je mandljev liker). Zmes damo v skodelice in spravimo v hladilnik. Preden ponudimo, oblijemo s stopljeno čokolado, ki ji med topljenjem dodamo malo mleka.
Ribezova kupa
Potrebujemo četrt litra črnega ribeza, 8 otroških piškotov, 4 žlice medu, 4 žlice na grobo nastrgane čokolade, 2 dl sladke smetane.
Pol ribeza zmečkamo z vilicami, pol pustimo celega. Dodamo zdrobljene piškote, med in nastrgano čokolado ter dobro premešamo. Porazdelimo po skodelicah in spravimo v hladilnik. Preden ponudimo, okrasimo s stepeno smetano in vejicami zrelega ribeza.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se