Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Osem zvijač za manj kalorične testenine


P.P.
20. 1. 2016, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Z nekaj zvijačami lahko tudi testenine postanejo hrana, ki ne bo ogrozila vitke linije.

k_testenine_vodilna.jpg

Izognite se bešamelu

V tradicionalnih receptih za lazanje in nekatere druge testenine je predviden bešamela iz masla in moke. To pa kar zajetno poviša kalorično vrednost testenin. Če le lahko, poiščite primerne nadomestke. Morda namesto masla uporabite mleko.

Kuhajte na zob in čim večje

Pri lahki hrani gre za čim nižji glikemični indeks (GI). Višji ko je namreč ta, bolj negativno vpliva na težo. Dobro je vedeti, da kuhanje tudi vpliva nanj. Če testenine kuhamo ravno prav, se pravi na zob, se tudi sladkorji, ki jih vsebujejo, ne bodo predhodno kemično razgradili. Izberite večje testenine, ki se ne razkuhajo prehitro. Majhne in tanjše se namreč hitro razkuhajo.

Članek v celoti preberite v reviji Zarja št. 3, 19.1.2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.