Osem zvijač za manj kalorične testenine
Z nekaj zvijačami lahko tudi testenine postanejo hrana, ki ne bo ogrozila vitke linije.

Izognite se bešamelu
V tradicionalnih receptih za lazanje in nekatere druge testenine je predviden bešamela iz masla in moke. To pa kar zajetno poviša kalorično vrednost testenin. Če le lahko, poiščite primerne nadomestke. Morda namesto masla uporabite mleko.
Kuhajte na zob in čim večje
Pri lahki hrani gre za čim nižji glikemični indeks (GI). Višji ko je namreč ta, bolj negativno vpliva na težo. Dobro je vedeti, da kuhanje tudi vpliva nanj. Če testenine kuhamo ravno prav, se pravi na zob, se tudi sladkorji, ki jih vsebujejo, ne bodo predhodno kemično razgradili. Izberite večje testenine, ki se ne razkuhajo prehitro. Majhne in tanjše se namreč hitro razkuhajo.
Članek v celoti preberite v reviji Zarja št. 3, 19.1.2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se