Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Opečena polenta z lisičkami in jajci


Jana
21. 8. 2009, 16.05
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

K zelo okusnim lisičkam z jajcem zadostuje tudi samo kos dobrega črnega kruha.

Opečena polenta z lisičkami in jajci

 Za 4 osebe

Sestavine: 600 g lisičk + 30 g masla + 4 manjše čebule + 3 stroki česna + pest svežega peteršilja + 2 manjši papriki + sol + poper + 6 jajc + 400 g koruznega zdroba (ali instantne polente).

Priprava: polento skuhamo po navodilih na embalaži. Skuhano preložimo v 4 manjše okrogle modele ali v pekač. Ohladimo. Polento 15 minut pečemo v pečici na 180 stopinjah C.
Na drobno nasekljano čebulo dobro prepražimo na maslu. Dodamo na lističe narezane lisičke in koščke paprike. 15 minut dušimo v pokriti posodi, nato odkrijemo in mešamo, dokler voda ne izpari. Dodamo česen in sol. Razžvrkljamo jajca, jih vmešamo h gobam, popramo in dodamo peteršilj. Pečemo, dokler se jajca ne strdijo.
Polento vzamemo iz pečice, zvrnemo na krožnik in obložimo z lisičkami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.