Opečena polenta z lisičkami in jajci
K zelo okusnim lisičkam z jajcem zadostuje tudi samo kos dobrega črnega kruha.

Za 4 osebe
Sestavine: 600 g lisičk + 30 g masla + 4 manjše čebule + 3 stroki česna + pest svežega peteršilja + 2 manjši papriki + sol + poper + 6 jajc + 400 g koruznega zdroba (ali instantne polente).
Priprava: polento skuhamo po navodilih na embalaži. Skuhano preložimo v 4 manjše okrogle modele ali v pekač. Ohladimo. Polento 15 minut pečemo v pečici na 180 stopinjah C.
Na drobno nasekljano čebulo dobro prepražimo na maslu. Dodamo na lističe narezane lisičke in koščke paprike. 15 minut dušimo v pokriti posodi, nato odkrijemo in mešamo, dokler voda ne izpari. Dodamo česen in sol. Razžvrkljamo jajca, jih vmešamo h gobam, popramo in dodamo peteršilj. Pečemo, dokler se jajca ne strdijo.
Polento vzamemo iz pečice, zvrnemo na krožnik in obložimo z lisičkami.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se