© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti zrezki z nadevom


Jana
17. 3. 2010, 12.02
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kdaj pa kdaj nam zapaše tudi slastni dunajc!

Ocvrti zrezki z nadevom

Za 5 oseb
Priprava: 25 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 5 tankih svinjskih zrezkov (po 150 g) * 2 žlici pinjol (ali sončničnih semen) * 1 šopek peteršilja * 1 šopek bazilike * 200 g svežega sirčka (ricotta) ali skute * 2 žlički limoninega soka * sol * poper * 3 žlice moke * 2 jajci * 100 g drobtin * 2 žlici olja * 1 žlica masla.

Priprava: Med dvema plastema prozorne folije potolčemo zrezke, da jih sploščimo. V teflonski ponvi brez maščobe prepražimo pinjole, da svetlo porumenijo. Nato jih sesekljamo. Osmukamo peteršiljeve vejice in baziliko, liste na drobno sesekljamo. V skledi zmešamo sirček, pinjole, peteršilj, baziliko, limonin sok, sol in poper. S tem namazom namažemo zrezke, jih preganemo na polovico in spnemo z zobotrebcem. Zložene nadevane zrezke solimo in popramo z obeh strani. Povaljamo jih v moki, nato v stepenih jajcih in nazadnje v drobtinah. Drobtine pritisnemo, da se primejo zrezkov. V ponvi segrejemo olje in maslo. Na vroči maščobi pečemo zrezke na srednje močnem ognju z vsake strani 3 do 4 minute oziroma toliko časa, da zlato porjavijo. Odcedimo jih na papirnatem prtiču in ponudimo s krompirjevo solato.

Nasvet: Namesto svinjine lahko uporabimo tudi puranje ali piščančje meso.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.