Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani lignji


Jana
25. 7. 2011, 10.15
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poletna poslastica.

Nadevani lignji

Sestavine: 500 g lignjev * 100 g kremnega sira * 40 g artičokinih srčkov * 5 g posušenih vrtnic * olje * timijan * majaron * koper.
 Priprava: Očiščene lignje umijemo ter nadevamo z mladim sirom in artičokinimi srčki, posušenimi vrtnicami in šopkom svežih zelišč (timijan, majaron, koper). V lignje dodamo še lovke in jih z nabodalcem prebodemo. Kuhamo jih pod vreliščem (najbolje okoli 80 °C), saj sicer otrdijo. Popečemo jih še na žaru in postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.