Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevane bučke


Jana
7. 9. 2009, 00.14
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

K nadevanim bučkam se prilega dušen riž, zraven ponudimo sezonsko solato.

Nadevane bučke
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Pečenje: 25 minut

Sestavine: 4 srednje velike bučke * 500 g mletega mesa * 1 šalotka (ali majhna čebula) * 1 rumena paprika * šopek peteršilja * 2 žlici olja * 8 rezin prešane slanine * 1,5 dl bistre zelenjavne juhe iz kocke.

Priprava: Bučke umijemo in na konceh obrežemo. Podolžno jih razpolovimo. Vsako polovico nekoliko izdolbemo z žličko. Očistimo papriko in jo narežemo na kockice. Olupimo šalotko in jo na drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi peteršilj in izdolbeno notranjost bučk. V ponvi segrejemo olje in počasi ter med mešanjem pražimo šalotko, da postekleni. Dodamo meso in ga med mešanjem prepražimo. Dodamo sesekljani del bučk in narezano papriko. Vse skupaj premešamo in prepražimo. Dodamo peteršilj, premešamo in odstavimo. S prepraženim mesnim nadevom polnimo izvotljene bučke. Drugo poleg druge jih zložimo v nepregorni model. V model prilijemo juho. Vsako od nadevanih bučk pokrijemo z rezino slanine. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah od 20 do 25 minut. K nadevanim bučkam se prilega dušen riž, zraven ponudimo sezonsko solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.