Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Morske dobrote


Lara Jelen
1. 5. 2024, 04.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že nestrpno odštevate dni do prvega pozdrava morju? Ob morskih jedeh se boste počutili, kot da ste že tam.

kuhinja1 profimedia-0106209429.jpg
Profimedia
Božanska paelja

Božanska paelja

Sestavine

  • 400 g piščančjega mesa s kostjo
  • 50 ml oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 1 rdeča, 1 zelena in 1 rumena paprika
  • sol
  • mlet črni poper
  • ščepec žafranike (ali kurkume)
  • 4 lovorovi listi
  • 400 g morskih sadežev (školjke, kalamari, kozice)
  • 300 g dolgozrnatega riža
  • 100 ml belega vina
  • 300 ml piščančje ali zelenjavne juhe
  • 2 žlici masla
  • 1 limona

Priprava

1. Piščančje meso operite in osušite. V veliki globoki ponvi segrejte olje in popecite meso do zlate barve. Dodajte na grobo sesekljano čebulo in papriko, narezano na majhne kocke.

Začinite s soljo in poprom, dodajte žafraniko (ali kurkumo) in lovorov list ter zelenjavo prepražite.

2. Zdaj dodajte še mešanico morskih sadežev, premešajte, pokrijte s pokrovko in dušite.

3. Riž splaknite s hladno vodo in odcedite. Nato ga dodajte v ponev in pustite, da porumeni.

4. Prilijte vino, zmanjšajte temperaturo in dušite. Med dušenjem dodajte juho in občasno premešajte.

5. Ko je riž mehak, dodajte maslo in odstranite ponev z ognja. Paeljo postrezite z rezino limone.

Še več morskih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 17, 23. april, 2024.

01_nasl_17.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!
cloud

Trenutno

12 °C

Oblačno

torek, 13. 5

Delno oblačno

9 / 18 °C cloud-sun

sreda, 14. 5

Delno oblačno

6 / 21 °C cloud-sun

četrtek, 15. 5

Deževno

8 / 21 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.