Mehiška juha s koruzo in piščancem
Teden poletne mehiške kuhinje.

(SOPA DE MAIZ)
Za 4 do 6 oseb
Sestavine: 350 g koruze (iz konzerve) + 0,5 l goveje juhe + 2 dl sladke smetane + 150 g piščančjih kock + nariban sir + sol + poper + mleti koriander + mleta paprika (za piščančje meso) + rdeča omaka salsa.
Priprava: Segrejemo govejo juho, ji dodamo koruzo, smetano, začimbe po svojem okusu. To s paličnim mešalnikom sesekljamo. Kuhamo toliko časa, da jed postane gostljata. Medtem na olivnem olju prepražimo piščančje kocke, jih solimo ter rahlo začinimo s papriko. Piščančje kocke porazdelimo po skodelicah. Prelijemo jih z juho. Nariban sir z rokami oblikujemo v kroglico in jo postavimo na sredino skodelice. Na kepico sira dodamo eno čajno žličko rdeče salse.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se