Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhamo z začimbami: ščepec dobrega


Lara Jelen
14. 7. 2024, 07.00
Posodobljeno
17. 07. 2024 · 14:06
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Začimbe so tista pikica na i, ki jed obogati in povzdigne okuse do novih razsežnosti. Brez njih so krožniki dolgočasni. Le pokukajte v kulinarični vodnik Začimbe in dišavnice (založba Didakta), od koder smo tudi sami izbrskali nekaj odličnih receptov, ki so se doslej z ustnim izročilom kmečkih žena prenašali iz roda v rod. Tekst: LARA JELEN

kuhinja Jedi TK Baron 5.jpg
revija Jana
Drobnjakov skutni namaz

Drobnjakov skutni namaz

Sestavine

250 g domače skute

50 g kisle smetane

2 žlici sesekljanega drobnjaka

ščep soli

poper

Priprava

1. Skuto in kislo smetano gladko premešamo.

2. Dodamo sesekljan drobnjak ter po okusu solimo in popramo. Pravijo, da je najboljši namazan na koroški rženi kruh.

NAMIG IZ KNJIGE

Drobnjak je najboljši sveže nabran, v hladilniku počaka tudi teden. Redko ga sušimo, sicer pa največ arome obdrži zamrznjen.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,   št. 28, 9. julij, 2024.

nasl_Jana_28.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.