Kuhamo z začimbami: ščepec dobrega
Začimbe so tista pikica na i, ki jed obogati in povzdigne okuse do novih razsežnosti. Brez njih so krožniki dolgočasni. Le pokukajte v kulinarični vodnik Začimbe in dišavnice (založba Didakta), od koder smo tudi sami izbrskali nekaj odličnih receptov, ki so se doslej z ustnim izročilom kmečkih žena prenašali iz roda v rod. Tekst: LARA JELEN

Drobnjakov skutni namaz
Sestavine
250 g domače skute
50 g kisle smetane
2 žlici sesekljanega drobnjaka
ščep soli
poper
Priprava
1. Skuto in kislo smetano gladko premešamo.
2. Dodamo sesekljan drobnjak ter po okusu solimo in popramo. Pravijo, da je najboljši namazan na koroški rženi kruh.
NAMIG IZ KNJIGE
Drobnjak je najboljši sveže nabran, v hladilniku počaka tudi teden. Redko ga sušimo, sicer pa največ arome obdrži zamrznjen.
Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 28, 9. julij, 2024.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
