Krompirjeva juha s kolerabo
Okusna kremna juha z zimsko zelenjavo.

Za 8 oseb
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut
Sestavine: 450 g rumene (zimske, podzemne) kolerabe * 150 g krompirja * 1 liter bistre zelenjavne juhe iz kocke * 150 g goste kisle smetane (creme fraiche) * sol * poper * 1 žlica sardelne paste * 1 žlica olivnega olja * 16 rezin belega kruha (od francoske štruce) * peteršilj
Priprava: Kolerabo in krompir olupimo, umijemo in narežemo na kockice. Damo v vrelo zelenjavno juho in kuhamo 20 minut. Nekaj kock kolerabe vzamemo iz juhe (za okrasitev), juho pa kašasto sesekljamo s paličnim mešalnikom. Primešamo kislo smetano, solimo in popramo po okusu. Sardelno pasto razmešamo z oljem in na tanko namažemo na kruhke. V vroči pečici pri 180 stopinjah pečemo kruhke, da zlato porjavijo. V juho damo prihranjene kocke kolerabe. Okrasimo s svežim peteršiljem, posipamo z grobo mletim poprom in ponudimo s kruhki.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se