Krompirjev štrukelj z gnatjo
Iz bogate slovenske kulinarične tradicije.

-Sestavine: za testo: 50 dag krompirja + 15 dag ostre moke + 3 dag pšeničnega zdroba + 3 dag masla + 1 drobno jajce + sol; za nadev: 1 dl kisle smetane + 10 dag na kocke narezane šunke + sesekljan peteršilj + 1 žlica drobtin
-Priprava: Krompir skuhamo, odcedimo in pretlačimo. Toplemu krompirju dodamo sol in maslo. Ko se masa malo ohladi, primešamo drobno jajce, zdrob in moko. Testo pregnetemo, na pomokani deski ga razvaljamo, namažemo s smetano, potresemo na koščke narezano šunko in sesekljan peteršilj. Zavijemo in položimo na vlažen, z drobtinami potresen prtič. Kuhamo približno 35 minut.
Nasvet: Štruklje postrežemo kot samostojno jed s čebulno omako, lahko tudi s solato.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se