© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjev štrukelj z gnatjo


Jana
25. 1. 2010, 10.15
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Iz bogate slovenske kulinarične tradicije.

Krompirjev štrukelj z gnatjo

-Sestavine: za testo: 50 dag krompirja + 15 dag ostre moke + 3 dag pšeničnega zdroba + 3 dag masla + 1 drobno jajce + sol; za nadev: 1 dl kisle smetane + 10 dag na kocke narezane šunke + sesekljan peteršilj + 1 žlica drobtin


-Priprava: Krompir skuhamo, odcedimo in pretlačimo. Toplemu krompirju dodamo sol in maslo. Ko se masa malo ohladi, primešamo drobno jajce, zdrob in moko. Testo pregnetemo, na pomokani deski ga razvaljamo, namažemo s smetano, potresemo na koščke narezano šunko in sesekljan peteršilj. Zavijemo in položimo na vlažen, z drobtinami potresen prtič. Kuhamo približno 35 minut.

Nasvet: Štruklje postrežemo kot samostojno jed s čebulno omako, lahko tudi s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.