© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompir z zeliščno smetano


Jana
23. 5. 2011, 15.08
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprosto - dobro ...

Krompir z zeliščno smetano

 

Za 1 osebo


Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 250 g krompirja * 2 jajci * 300 g graha (v strokih) * 1 šalotka ali mlada čebula * pol šopka drobnjaka * 2 vejici bazilike * 200 g kisle smetane * 1 žlica limoninega soka * sol * poper.

Priprava: Krompir umijemo in pristavimo s toliko vode, da je pokrit. Kuhamo ga do mehkega. Medtem v trdo skuhamo jajci (10 minut), potopimo ju v mrzlo vodo in ohladimo, nato pa olupimo. Na grobo ju sesekljamo. Grah izluščimo in kuhamo v malo vrele vode 3 minute. Stresemo ga na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Šalotko (ali čebulo) olupimo in kar se da na drobno sesekljamo. Narežemo drobnjak. Sesekljamo liste bazilike. Kislo smetano zmešamo z limoninim sokom, s soljo in poprom. Primešamo odcejeni grah, sesekljani jajci, sesekljano šalotko in polovico narezanega drobnjaka. Kuhani krompir odcedimo in postavimo v skledi kar neolupljenega na mizo. Zraven postrežemo s skodelico zeliščne smetane, na vrh katere potresemo preostali drobnjak in baziliko. Krompirje lupimo sproti in jih jemo s smetanovo-zeliščno omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.