Drobnjakova omaka po dunajsko
Drobnjakova omaka po starem dunajskem receptu se najbolje prilega h kuhani govedini iz juhe.

Za 12 oseb
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 10 minut
Sestavine: 2 jajci * 5 kosov opečenca ali belega kruha (125 g) * 125 ml mleka * 2 rumenjaka * 350 ml rastlinskega olja * sol * 1 žlica pikantne gorčice * 1 žlica belega vinskega kisa * 2 velika šopka drobnjaka.
Priprava: Jajci v trdo skuhamo (10 minut), potem ju potopimo v mrzlo vodo, ohladimo in olupimo. Kruhu obrežemo skorjo, sredico pa narežemo na kockice in prelijemo z mlačnim mlekom. Pustimo stati 10 minut, da se kruh napije. Kruh iztisnemo in pomešamo s pretlačenima rumenjakoma v trdo kuhanih jajc (beljakov ne uporabimo). Mešanico kruha in rumenjakov pretlačimo skozi gosto cedilo. Z metlicami električnega ročnega mešalnika primešamo surova rumenjaka. Med mešanjem počasi in po kapljicah prilivamo olje – kot bi mešali majonezo. Omaka, ki jo mešamo, naj bo na koncu gladka in gosta kot majoneza. Začinimo jo z gorčico, s kisom in soljo. Drobnjak na drobno narežemo, omaki pa ga primešamo, šele tik preden postrežemo z jedjo.
Nasvet: Drobnjakova omaka po starem dunajskem receptu se najbolje prilega h kuhani govedini iz juhe. Zraven lahko postrežemo krompir v kosih.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se