© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Drobnjakova omaka po dunajsko


Jana
23. 5. 2011, 15.06
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Drobnjakova omaka po starem dunajskem receptu se najbolje prilega h kuhani govedini iz juhe.

Drobnjakova omaka po dunajsko

Za 12 oseb
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 10 minut

Sestavine: 2 jajci * 5 kosov opečenca ali belega kruha (125 g) * 125 ml mleka * 2 rumenjaka * 350 ml rastlinskega olja * sol * 1 žlica pikantne gorčice * 1 žlica belega vinskega kisa * 2 velika šopka drobnjaka.

Priprava: Jajci v trdo skuhamo (10 minut), potem ju potopimo v mrzlo vodo, ohladimo in olupimo. Kruhu obrežemo skorjo, sredico pa narežemo na kockice in prelijemo z mlačnim mlekom. Pustimo stati 10 minut, da se kruh napije. Kruh iztisnemo in pomešamo s pretlačenima rumenjakoma v trdo kuhanih jajc (beljakov ne uporabimo). Mešanico kruha in rumenjakov pretlačimo skozi gosto cedilo. Z metlicami električnega ročnega mešalnika primešamo surova rumenjaka. Med mešanjem počasi in po kapljicah prilivamo olje – kot bi mešali majonezo. Omaka, ki jo mešamo, naj bo na koncu gladka in gosta kot majoneza. Začinimo jo z gorčico, s kisom in soljo. Drobnjak na drobno narežemo, omaki pa ga primešamo, šele tik preden postrežemo z jedjo.

Nasvet: Drobnjakova omaka po starem dunajskem receptu se najbolje prilega h kuhani govedini iz juhe. Zraven lahko postrežemo krompir v kosih.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.