Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Krizna kuharica


Sonja Grizila
30. 3. 2020, 22.00
Posodobljeno
01. 04. 2020 · 10:40
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Najbrž se je med karanteno marsikomu zgodilo nekaj podobnega kot znanki s tremi otroki. »Z možem oba delava od doma, doma so tudi trije otroci. Prej sem si v službo nosila solate, mož se je hranil v menzi z golažem, vampi in podobnimi specialitetami, mlajši sin je imel kosilo v osnovni šoli, hči je srednješolka in veganka, sin pa si je na študentske bone privoščil predvsem pico, hamburgerje in testenine. Ob sobotah in nedeljah smo bili na kosilu pri eni ali drugi babici. Zdaj pa vsi kar naprej strmijo vame, kaj bom dala na mizo, kar naprej so lačni, stikajo po hladilniku in shrambi – in vsak bi seveda jedel nekaj drugega.«

kuharica, recepti
Zarja Jana
Krizna kuharica

Koronavirus nas bo med drugim prisilil, da bomo trikrat na dan sedli za skupno mizo, in ni čisto nepomembno, kaj bo na njej. Okusna hrana vsekakor prispeva k prijaznim pogovorom – in obratno. Veliko denarja smo porabili za zaloge, smo res nakupili tisto, kar v resnici potrebujemo in imamo (skoraj vsi) radi? Zelo resničen je pregovor, da kdor se ima rad, si kuha sam; zdaj imamo priložnost, da to preizkusimo. Razdelimo si delo, naj tudi otroci in mož pripravijo jedi, ki jih obvladajo ali pa se jih je zlahka mogoče naučiti, in skušajmo najti najmanjši skupni imenovalec, da bomo z obroki vsi družinski člani zadovoljni. Izkušnja bo zelo dobrodošla tudi po tem, ko bo epidemije konec. Zdaj je tudi priložnost, da se privadimo na nove okuse. 

Recepti so za štiri, razen če kuhamo na zalogo.

Recepti v reviji Zarja Jana št. 13, 31. 3. 2020


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.