Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremna juha z regratom


Jana
21. 3. 2011, 09.15
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Teden v znamenju regrata. Ste vedeli, da iz te priljubljene rastline nastane odlična juha?

Kremna juha z regratom

Sestavine: 200 g regrata + 1 čebula + 1,5 litra čiste kokošje juhe + maslo + sladka smetana + 2 rumenjaka + moka + sol + beli poper + muškatni orešček + 2 stroka česna + 3 vejice peteršilja.


Priprava: Na maslu prepražimo sesekljano čebulo in česen, pomokamo, premešamo in zalijemo z vročo kokošjo juho. To prevremo, potem pa s paličnim mešalnikom temeljito premešamo in precedimo. Precejeno juho znova pristavimo in zavremo, vanjo stresemo narezan regrat ter kuhamo nekaj minut. Začinimo s soljo, sveže mletim belim poprom in ščepcem naribanega muškatnega oreščka.  V skodelici na gladko razmešamo sladko smetano in rumenjake. Juho odstavimo, nato pa vanjo vmešamo že pripravljeno mešanico. Juho postrežemo s popečenimi kruhovimi kockami in na drobno sesekljanim peteršiljem.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.