Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Regrat z gosjimi jetri in šampinjoni


Jana
21. 3. 2011, 09.18
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Teden v znamenju regrata.Z gosjimi jetri dodajte regratu poseben okus.

Regrat z gosjimi jetri in šampinjoni
Sestavine: 350 g regrata + 100 g šampinjonov + 3 šalotke + 250 g gosjih jeter + 125 g slanine + 3 žlice olivnega olja + 1 žlica kisa + 1 žlica limoninega soka + sol + črni poper v zrnu + 1 strok česna + 1 manjši šopek drobnjaka; za marinado za jetra: mleko + madeira + konjak + sol + paštetne začimbe.
Priprava: Sveža gosja jetra očistimo, nato jih od 12 do 24 ur mariniramo v mešanici mleka, madeire, konjaka, soli in začimb. Regrat temeljito očistimo, umijemo in ocedimo. Slanino narežemo na približno 1 centimeter široke in 5 centimetrov dolge rezance. Gosja jetra narežemo na manjše koščke ter jih začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Šampinjone očistimo in narežemo na tanjše lističe ter takoj zmešamo z limoninim sokom. Šalotko in česen olupimo ter na drobno nasekljamo. Drobnjak na drobno narežemo.
V ponvi segrejemo olivno olje, na katerem zlato rjavo prepražimo narezano slanino, ki jo šele nato stresemo na regrat. V isti ponvi na vroči maščobi prepražimo šampinjone in jih prav tako stresemo na regrat. Prav tako v isti ponvi na segretem olivnem olju na hitro prepražimo gosja jetra in tudi te stresemo na regrat. Vse skupaj posolimo in na hitro premešamo. V isti ponvici na segretem olivnem

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.