© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječji kotleti z beluši


Jana
22. 4. 2011, 14.46
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za ljubitelje jagnjetine.

Jagnječji kotleti z beluši

Sestavine: 1 skodelica nesoljenih oluščenih pistacij + 3 žlice medu + 1 žlica limoninega soka + 1 žlička mlete kumine + ščep kajenskega popra + poper + sol + 8 jagnječih kotletov + 2 žlici olivnega olja + šop zelenih belušev + 2 žlici kisle smetane + 1 žlica naribanega hrena + malo surovega masla.
Priprava:  Hrenovo omako pripravimo tako, da kislo smetano pomešamo z naribanim hrenom.
Beluše pokuhamo, jih zabelimo z maslom in spravimo na toplo.


Pistacije zmeljemo v multipraktiku in jih zmešamo s pol žličke soli. Med zmešamo z limoninim sokom.
Nato zmešamo žličko kumine, ščep kajenskega popra, 1 žličko soli in sveže mlet črn poper, dodamo olivno olje. Namažemo kotletke s to mešanico začimb in olja na obeh straneh.
Kotletke popečemo na žaru (ali v rebrasti ponvi) na obeh straneh, da se lepo obarvajo, to je približno od 1 do 2 minuti na vsaki strani. Poberemo jih z žara in zmanjšamo temperaturo na polovico.
Kotlete namažemo po eni strani najprej z medom in jih potresemo s polovico pistacij. To zapečemo, da se oreški lepo obarvajo, približno pol minute. Nato ponovimo na  drugi strani: namažemo jih z medom in limono, potresemo s pistacijami in popečemo. Postrežemo jih s kuhanimi beluši in hrenovo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.