Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine shrambe: Torta s figami in kozjim sirom


Metka McCully Žigon
28. 8. 2023, 07.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odlična jed, ki jo postrežemo kot predjed ali pa kot samostojen obrok s solato. Kombinacija fig in kozjega sira je vedno zmagovalna, timijan pa da tej jedi piko na i.

Torta s figami in kozjim sirom
Shutterstock
Torta s figami in kozjim sirom

Sestavine

·         zavitek listnatega testa (jaz uporabim kar kupljeno polnozrnato)

·         1 kisla smetana

·         1 kozarec mleka (za mero lahko uporabimo kar lonček od kisle smetane)

·         2–3 jajca

·         150 g mehkega kozjega sira

·         ¼ kg svežih fig

·         nekaj žlic olja ali stopljenega masla

·         šopek svežega timijana

Priprava

1. Namastite pekač za torte in zložite vanj listnato testo vsako plast posebej. Preden daste naslednjo plast testa, spodnje testo premažite s stopljenim maslom ali poškropite z malce olja.

2. V posodi zmešajte jajca, smetano, mleko, posolite in popoprajte, primešajte še sesekljan timijan. Dodajte na koščke zdrobljen kozji sir. Zmes zlijte na pripravljeno testo.

3. Fige umijte, odrežite peclje in jih razpolovite. Položite jih na zmes v pekaču z notranjo stranjo navzgor. Posujte z malce timijana in pecite v ogreti pečici (180 stopinj Celzija) 45 minut.

4. Postrezite malce ohlajeno, a še toplo.

jana 34.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.