Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine shrambe: sladko zelje in meso


Metka McCully Žigon
1. 12. 2024, 08.50
Posodobljeno
10:33
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Zelo okusna in stara jed. Preprosta in hitro pripravljena. Skuhamo jo za dvakrat, saj je naslednji dan še boljša.

Shutterstock
Sladko zelje in meso

Sestavine  

  • 1 kg surovega zelja
  • 1 kg mesa (svinjska vratovina ali govedina za golaž)
  • 1 čebula
  • 1 steklenica (3/4 l) paradižnikove mezge
  • 2 žlici moke
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • olje 
  • sol, poper, par lovorjevih listov, kumina – po želji in okusu

Priprava

1. Čebulo zrežemo na rezine in prepražimo na olju, dodamo na kocke narezano meso ter pražimo, da zakrkne, tedaj potresemo z moko in sladko papriko. Premešamo, dodamo na trakove narezano surovo zelje in malo popražimo ter dušimo 5 minut.



2. Zalijemo s pol kozarca vode in paradižnikovo mezgo, solimo, popramo ter dodamo lovorjeve liste. Kuhamo približno 1 uro oziroma tako dolgo, da je meso mehko.


NASVET

Če imate veliko lačnih jedcev, ponudite zraven kuhan krompir, ki ste ga skuhali posebej.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 48, 26. november 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.