Hitre jedi, pripravljene v voku
Azijski okusi v domači kuhinji

Kadar bi radi na hitro skuhali kaj dobrega, svežega in zdravega, postavimo na štedilnik vok. Ta priljubljena azijska ponev, v kateri med mešanjem postopoma pražimo in dodajamo različne sestavine, je kot nalašč za ljudi, ki sicer radi kuhajo, a jim vedno manjka časa. Jedi iz voka, mesne, morske ali zelenjavne, so zelo sveže, rahlo hrustljave in bogate z vitamini, ki jih ni uničilo predolgo kuhanje. Zaradi dodanih dišavnic, začimb (zlasti pikantnih, pekočih azijskih) in omak pa so tudi pravo kulinarično doživetje.
Praženi riž s kozicami
Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: od 8 do 10 minut
Sestavine: 2 ali 3 jajca * 2 mladi čebuli (na drobno sesekljani) * 3 žlice olja * 150 g kozic (kuhanih in olupljenih) * 150 g piščančjega ali svinjskega mesa (kuhanega in narezanega na kocke) * 50 g bambusovih vršičkov (sesekljanih) * 100 g zamrznjenega graha (pogrevamo ga tri minute) * 1 žlica svetle sojine omake * 500 g kuhanega riža (150 g surovega) * mlada čebula (sesekljana, za okrasitev).
V skledi z vilicami rahlo stepemo jajca, 1 žličko sesekljane mlade čebule in ščep soli. V voku segrejemo žlico olja in dodamo jajčno mešanico. Mešamo in pražimo, da jajca zakrknejo, poberemo jih iz ponve in shranimo. V voku segrejemo preostalo olje. Kozice, piščančje meso, bambusove vršičke, grah in preostalo mlado čebulo pražimo eno minuto, nato primešamo sojino omako. Med nenehnim mešanjem pražimo vse skupaj še od dve do tri minute. Dodamo riž in jajca. Dobro premešamo, da se jajca enakomerno porazdelijo med riž. Okrasimo z mlado čebulo in postrežemo.
Več v Zarji št.16, 18.4.2017
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se