© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji zrezek na motovilcu s poprom


Jana
2. 5. 2011, 01.19
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prava spomladanska poslastica.

Goveji zrezek na motovilcu s poprom
Sestavine: 500 g govejega stegna * 50 ml rdečega vina * 50 ml vinskega kisa * 2 žlici olivnega olja* pisani poper * rožmarin * sol * 150 g motovilca * češnjev paradižnik.
Priprava: Goveje meso narežemo na približno 2–3 cm debele zrezke. V posodi zmešamo marinado iz rdečega vina, vinskega kisa, olivnega olja, rožmarina in popra. Meso položimo v marinado in ga v njej pustimo 1 uro. Nato ga vzamemo iz marinade, položimo v vročo ponev in na vsaki strani pečemo 5–7 minut. Solimo po okusu, tik preden je pečeno. Ko je meso pečeno, ga narežemo na enako debele rezine. Motovilec umijemo in položimo na krožnik. Na vrh položimo rezine zrezka, češnjev paradižnik, potresemo s pisanim poprom in postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.