Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni narastki


Jana
11. 5. 2010, 15.12
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za čokoladne zasvojence.

Čokoladni narastki

Za 4 osebe


Priprava: 10 minut
Pečenje: 13 minut

Recept je za štiri nepregorne posodice, visoke 5 in široke 10 cm.
Sestavine:
180 g temne čokolade (s 55 odstotki kakava) v koščkih + 20 g nesladkanega kakava v prahu + 1 dl mleka + 5 jajc + 50 g sladkorja v prahu + 30 g sladkorja v prahu za posipanje posodic + 10 g masla za posodice. 

Priprava: S čopičem ali prsti z maslom premažemo notranjost posodic in jih posipamo s sladkorjem v prahu. Postavimo na hladno, najbolje v hladilnik. Vključimo pečico na 200 stopinj C.
V kozico stresemo čokolado, kakav in mleko ter segrejemo v parni kopeli nad skledo, v kateri vre voda (3 min.). Ohladimo.
Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake stresemo v kozico s čokolado. Iz beljakov na hitro pripravimo precej trd sneg, ga dodamo pripravljeni masi, dodamo sladkor, vse skupaj prelijemo v ohlajene posodice in postavimo v pečico za 11 minut. Postrežemo še tople.
Nasvet: Pri polnjenju posodic se ne dotikajmo njihove notranjosti, saj zaradi prstnih odtisov narastki ne vzhajajo dobro med peko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.