© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Balkanske jedi s tradicijo


Lara Jelen
13. 7. 2023, 11.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nova kuharica pisca in fotografa Mateja Fišerja nosi naslov Balkan ekspres, v njej pa se skrivajo recepti za najbolj znamenite balkanske jedi. Človeku se že ob listanju zazdi, da jih lahko vonja in skorajda okuša. Hitro po sestavine, da bo doživetje zares pristno in edinstveno!

ocvrte-paprike
MATEJ FIŠER
Recepti Balkan ekspres

NADEVANE OCVRTE PAPRIKE

Sestavine za 4 osebe

8 rdečih paprik (kozji rog)

100 g skute

100 g kajmaka

100 g pancete, pršuta ali šunke

(po želji)

100 g moke

3 jajca

poper

sol

olje za cvrenje

ocvrte-paprike
MATEJ FIŠER
Nadevane ocvrte paprike

Priprava

1. Paprike umijemo, osušimo in jih v pečici pečemo na 190 °C približno 25 minut. Med peko jih obrnemo. Paprike so pravilno pečene, ko zlahka odstranimo kožico, ker je odstopila od mesa. Ohladimo jih, olupimo in pri peclju prerežemo ter odstranimo semena.

2. Panceto narežemo na kockice. V skledi zmešamo skuto, kajmak in narezano panceto ter z zmesjo nadevamo paprike tako, da so na koncu še malo prazne, da med cvrenjem nadev ne bo iztekal.

3. Na plitev krožnik nasujemo moko, v globok krožnik pa ubijemo jajca, jih razžvrkljamo, solimo in popramo.

4. Nadevane paprike povaljamo najprej v moki in nato v razžvrkljanih jajcih.

5. V kozici razgrejemo za dva prsta olja in v njem ocvremo paprike. Pri tem pazimo, da nam nadev ne izteka. Postrežemo še tople.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 28, 11. julij, 2023.

naslovnicaa_Jana_28.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.