Balkanske jedi s tradicijo
Nova kuharica pisca in fotografa Mateja Fišerja nosi naslov Balkan ekspres, v njej pa se skrivajo recepti za najbolj znamenite balkanske jedi. Človeku se že ob listanju zazdi, da jih lahko vonja in skorajda okuša. Hitro po sestavine, da bo doživetje zares pristno in edinstveno!

NADEVANE OCVRTE PAPRIKE
Sestavine za 4 osebe
8 rdečih paprik (kozji rog)
100 g skute
100 g kajmaka
100 g pancete, pršuta ali šunke
(po želji)
100 g moke
3 jajca
poper
sol
olje za cvrenje

Priprava
1. Paprike umijemo, osušimo in jih v pečici pečemo na 190 °C približno 25 minut. Med peko jih obrnemo. Paprike so pravilno pečene, ko zlahka odstranimo kožico, ker je odstopila od mesa. Ohladimo jih, olupimo in pri peclju prerežemo ter odstranimo semena.
2. Panceto narežemo na kockice. V skledi zmešamo skuto, kajmak in narezano panceto ter z zmesjo nadevamo paprike tako, da so na koncu še malo prazne, da med cvrenjem nadev ne bo iztekal.
3. Na plitev krožnik nasujemo moko, v globok krožnik pa ubijemo jajca, jih razžvrkljamo, solimo in popramo.
4. Nadevane paprike povaljamo najprej v moki in nato v razžvrkljanih jajcih.
5. V kozici razgrejemo za dva prsta olja in v njem ocvremo paprike. Pri tem pazimo, da nam nadev ne izteka. Postrežemo še tople.
Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 28, 11. julij, 2023.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se