© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ajdovi štruklji s skuto


Jana
15. 2. 2010, 10.44
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slastna slovenska kulinarična tradicija.

Ajdovi štruklji s skuto
-Sestavine:  za testo: 0,25 dag moke + 5 dag masla + ščepec soli + 8 dl vrele vode + bela moka za posipanje; za slani skutni nadev: 40 dag suhe pasirane skute + 1 žlica kisle smetane + 1 rumenjak + 5 dag masla
-Priprava: nadev: Rumenjak in maslo dobro spenimo, dodamo skuto in kislo smetano. Premešamo in namažemo po ajdovem testu; štruklji: Ajdovo moko poparimo, dodamo maslo in sol. Ohladimo. Mlačno testo posipamo z belo moko samo toliko, da ga lažje zvaljamo v pravokotnik, namažemo s skutnim nadevom, zavijemo v prtič in kuhamo 40 minut v slanem kropu.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.