Testenine z jesensko zelenjavo
Jesen nam ponuja veliko zelejave, ki se lepo ujema s testeninami.

Široki rezanci z brokolijem
Za štiri osebe potrebujemo 50 dag brokolija, 40 dag širokih rezancev, pet slanih ribic, svežo rdečo papriko, olivno olje in začimbe.
Brokoli zrežemo na cvetove in ga damo skupaj s širokimi rezanci kuhat v slano vodo, dodamo še žlico olivnega olja. Slane ribice zmečkamo z vilicami, papriko zrežemo na majhne kvadratke. K obojemu prilijemo dve žlici olivnega olja, dodamo dva stroka strtega česna in žličko sesekljane bazilike. Kuhane rezance in brokoli odcedimo (prihranimo pol zajemalke kropa), dodamo omako, dobro premešamo in prilijemo malo kropa, če je jed presuha. Ponudimo s parmezanom.
Peresniki z zeljem
Potrebujemo 400 dag peresnikov, veliko čebulo, 50 dag očiščenega in na kvadratke zrezanega zelja, 20 dag mocarele ali mladega sira s tržnice, olje in začimbe.
Peresnike damo kuhat v slan krop, dodamo tudi pol žlice olja. Čebulo sesekljamo in steklasto prepražimo na dveh žlicah olja, potem dodamo zelje, sol in poper ter pražimo, dokler se zelje ne popeče. Primešamo peresnike. Stresemo v pekač in potresemo s koščki mocarele. V pečici pečemo le toliko, da se sir stopi in lepo zapeče. Zelo okusno!
Špageti s tunino
Medtem ko bo voda zavrela in bomo skuhali špagete, pripravimo še omako. Potrebujemo 40 dag špagetov, pet šalotk, 10 dag šampinjonov, konzervo tunine (18 dag), peteršilj, olje in začimbe.
Šalotke olupimo, zrežemo na četrtine in jih popečemo na treh žlicah olja; ko začnejo rumeneti, dodamo zrezane šampinjone in dušimo deset minut. Nato dodamo še dve žlici sesekljanega peteršilja, kuhamo dve minuti in dodamo tunino. Kuhamo še dve minuti, nato v ponev stresemo odcejene špagete, rahlo premešamo in prilijemo žlico ali dve kropa, če so špageti premalo sočni.
Testenine s papriko in klobaso
Potrebujemo 40 dag testenin, po dve rdeči, zeleni in rumeni papriki, par kranjskih klobas, olje in začimbe.
Testenine skuhamo, da so še čvrste na ugriz. Papriko zrežemo na kvadratke in jo popečemo v ponvi z debelim dnom, da se zmehča. V drugi ponvi na čim manj maščobe popečemo na kolesca zrezano klobaso – lepo naj se zapeče. Papriko začinimo s soljo, poprom in tremi stroki strtega česna ter z žlico sesekljanega drobnjaka. V ponev s papriko stresemo testenine, jih dobro premešamo, razdelimo po krožnikih, na vrh pa damo še klobaso.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se