
Zelenjavna juha s kuminovimi kruhki
Zelenjavna juha s kuminovimi kruhki

Sestavine
- 200 g kruha iz kislega testa
- 1 žlica semen kumine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 1 krompir
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 100 g češnjevega paradižnika
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- ščep sladkorja
- 2 lovorova lista
- 1 vejica rožmarina
- 2 vejici timijana
- 1 steblo zelene
- 200 g cvetače
- 150 g belega zelja
- 1 žlička worcestrske omake
- sol in poper
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 200 g kruha iz kislega testa
- 1 žlica semen kumine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 1 krompir
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 100 g češnjevega paradižnika
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- ščep sladkorja
- 2 lovorova lista
- 1 vejica rožmarina
- 2 vejici timijana
- 1 steblo zelene
- 200 g cvetače
- 150 g belega zelja
- 1 žlička worcestrske omake
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kruh narežemo na kockice in ga razprostremo po velikem pekaču skupaj s kumino, pokapljamo s polovico olja in malo solimo. Pečemo 10 do 15 minut, da se kruhove kocke zlato in hrustljavo zapečejo.
Medtem v veliki kozici na srednjem ognju segrejemo preostalo olje. Dodamo sesekljan česen, na kockice narezana korenček in krompir ter ob pogostem mešanju pražimo 5 minut, da se vse malo zmehča.
Prilijemo jušno osnovo, razpolovljene češnjeve paradižnike in sesekljane pelate, sladkor in zelišča, ki smo jih povezali v šopek, drobno narezano stebelno zeleno, solimo in popramo ter zavremo. Zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 10 minut, nato dodamo na cvetke razdeljeno cvetačo in na rezance narezano zelje. Kuhamo 15 minut, da je zelenjava mehka.
Nazadnje vmešamo worcestrsko omako, odstranimo zelišča in juho postrežemo v skodelah s kuminovimi kruhki.