
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni

Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
Preberite tudi

Kaj je najboljše za žerjavico: les, oglje ali briketi?
Katera izbira za žerjavico je najboljša – naravni les, oglje ali briketi? Prednosti in slabosti za popolno peko na žaru.

Recepti za jedi s spomladansko zelenjavo
Osvežite svoje obroke, poiščite svežo zelenjavo in jo čim bolj okusno pripravite.

Zelenjava na žaru: 6 svežih načinov, kako jo pripraviti drugače
Zelenjava na žaru zasije v solatah, namazih in prigrizkih. Odkrijte ideje, kako jo spremeniti v svežo prilogo ali nasiten obrok za naslednji dan.
Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
Postopek
Paradižnik, sladkor in jušno osnovo damo v kozico, zavremo, solimo in kuhamo 5 do 10 minut. Vmešamo maskarpone, dodamo tabasko in worcestrsko omako, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Pustimo jo na toplem, medtem ko pripravljamo kruhke.
V pečici segrejemo zgornji grelnik. Čabato narežemo na rezine in jih pod grelnikom zlato popečemo. Strok česna olupimo in razpolovimo. Popečen kruh podrgnemo s česnom, obložimo s koščki mocarele in ponovno postavimo pod grelnik, da se sir stopi. Kruhove rezine narežemo na palčke in postrežemo z juho, ki jo pred postrežbo posujemo z baziliko in sveže mletim črnim poprom.