Kaj boste skuhali danes?
Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto
Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto
Sestavine
- 1 kumara
- 1 rumena paprika
- 2 stroka česna
- 1 manjši avokado
- šopek mlade čebulice
- šopek sveže mete
- 1,5 dl manj mastnega jogurta
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sol
- poper
- zelena omaka tabasko (po želji)
- nasekljan drobnjak, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 kumara
- 1 rumena paprika
- 2 stroka česna
- 1 manjši avokado
- šopek mlade čebulice
- šopek sveže mete
- 1,5 dl manj mastnega jogurta
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sol
- poper
- zelena omaka tabasko (po želji)
- nasekljan drobnjak, ko postrežemo
Postopek
Kumaro olupimo, po dolžini razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Papriko operemo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Avokado olupimo, odstranimo peško in narežemo. Česen stremo, čebulico in meto nasekljamo.
Vse sestavine sesekljamo in do gladkega zmešamo v kuhinjskem strojčku, prihranimo le polovico mete in jogurt. Po okusu začinimo s soljo, poprom in tabaskom. Če je zmes pregosta, dodamo malo hladne vode.
Gaspačo prestavimo v hladilnik in dobro ohladimo. Pred postrežbo dodamo prihranjen jogurt in meto, po želji tudi tabasko in kocko ali dve ledu. Posujemo z drobnjakom in postrežemo.
Nasvet
Juho lahko v hladilniku hranimo dva dni, pred postrežbo pa jo dobro premešamo.