© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto

Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zeleni-gaspaco-s-kumaro-avokadom-in-meto_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kumara
  • 1 rumena paprika
  • 2 stroka česna
  • 1 manjši avokado
  • šopek mlade čebulice
  • šopek sveže mete
  • 1,5 dl manj mastnega jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sol
  • poper
  • zelena omaka tabasko (po želji)
  • nasekljan drobnjak, ko postrežemo

Sestavine

  • 1 kumara
  • 1 rumena paprika
  • 2 stroka česna
  • 1 manjši avokado
  • šopek mlade čebulice
  • šopek sveže mete
  • 1,5 dl manj mastnega jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sol
  • poper
  • zelena omaka tabasko (po želji)
  • nasekljan drobnjak, ko postrežemo

Postopek

1

Kumaro olupimo, po dolžini razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Papriko operemo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Avokado olupimo, odstranimo peško in narežemo. Česen stremo, čebulico in meto nasekljamo.

2

Vse sestavine sesekljamo in do gladkega zmešamo v kuhinjskem strojčku, prihranimo le polovico mete in jogurt. Po okusu začinimo s soljo, poprom in tabaskom. Če je zmes pregosta, dodamo malo hladne vode.

3

Gaspačo prestavimo v hladilnik in dobro ohladimo. Pred postrežbo dodamo prihranjen jogurt in meto, po želji tudi tabasko in kocko ali dve ledu. Posujemo z drobnjakom in postrežemo.

Nasvet

Juho lahko v hladilniku hranimo dva dni, pred postrežbo pa jo dobro premešamo.

Priljubljeni recepti

Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi

Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov

1 h 25 min
Enostavno

Zelo pijana kupa

15 min
Enostavno

Maslena plošča

Maslena plošča bo postala zvezda prazničnega omizja!

20 min
Enostavno

Malinova šarlota z biskvitnimi piškoti

Šarlota je klasična sladica, ki bo še boljša, če bomo piškote savoiardi pripravili sami

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.