© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto

Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zeleni-gaspaco-s-kumaro-avokadom-in-meto_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kumara
  • 1 rumena paprika
  • 2 stroka česna
  • 1 manjši avokado
  • šopek mlade čebulice
  • šopek sveže mete
  • 1,5 dl manj mastnega jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sol
  • poper
  • zelena omaka tabasko (po želji)
  • nasekljan drobnjak, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 kumara
  • 1 rumena paprika
  • 2 stroka česna
  • 1 manjši avokado
  • šopek mlade čebulice
  • šopek sveže mete
  • 1,5 dl manj mastnega jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sol
  • poper
  • zelena omaka tabasko (po želji)
  • nasekljan drobnjak, ko postrežemo

Postopek

1

Kumaro olupimo, po dolžini razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Papriko operemo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Avokado olupimo, odstranimo peško in narežemo. Česen stremo, čebulico in meto nasekljamo.

2

Vse sestavine sesekljamo in do gladkega zmešamo v kuhinjskem strojčku, prihranimo le polovico mete in jogurt. Po okusu začinimo s soljo, poprom in tabaskom. Če je zmes pregosta, dodamo malo hladne vode.

3

Gaspačo prestavimo v hladilnik in dobro ohladimo. Pred postrežbo dodamo prihranjen jogurt in meto, po želji tudi tabasko in kocko ali dve ledu. Posujemo z drobnjakom in postrežemo.

Nasvet

Juho lahko v hladilniku hranimo dva dni, pred postrežbo pa jo dobro premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.