
Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto
Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto

Sestavine
- 1 kumara
- 1 rumena paprika
- 2 stroka česna
- 1 manjši avokado
- šopek mlade čebulice
- šopek sveže mete
- 1,5 dl manj mastnega jogurta
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sol
- poper
- zelena omaka tabasko (po želji)
- nasekljan drobnjak, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 kumara
- 1 rumena paprika
- 2 stroka česna
- 1 manjši avokado
- šopek mlade čebulice
- šopek sveže mete
- 1,5 dl manj mastnega jogurta
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sol
- poper
- zelena omaka tabasko (po želji)
- nasekljan drobnjak, ko postrežemo
Postopek
Kumaro olupimo, po dolžini razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Papriko operemo, odstranimo semenje in narežemo na kose. Avokado olupimo, odstranimo peško in narežemo. Česen stremo, čebulico in meto nasekljamo.
Vse sestavine sesekljamo in do gladkega zmešamo v kuhinjskem strojčku, prihranimo le polovico mete in jogurt. Po okusu začinimo s soljo, poprom in tabaskom. Če je zmes pregosta, dodamo malo hladne vode.
Gaspačo prestavimo v hladilnik in dobro ohladimo. Pred postrežbo dodamo prihranjen jogurt in meto, po želji tudi tabasko in kocko ali dve ledu. Posujemo z drobnjakom in postrežemo.
Nasvet
Juho lahko v hladilniku hranimo dva dni, pred postrežbo pa jo dobro premešamo.