
Sestavine
- 3 dl sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 75 g stebelne zelene
- 1 zrel avokado
- 1⁄2 zelenega jabolka
- 1⁄2 banane
- sok 1⁄2 limone
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g sveže špinače

Zelenjavne zvezde piknika: tri ideje, ki bodo navdušile vse goste
Zelenjavne predjedi ali glavne jedi, ki morajo biti obvezni del piknika ali vrtne zabave.

Špageti z morskimi sadeži kot ultimativen poletni obed
Špageti z morskimi sadeži so verjetno eden najbolj prisotnih poletnih klišejev – ali pa so večna klasika?

Zlati nasveti in triki za uporabo jagodičja
Maline, robidnice, borovnice in drugo jagodičje nas ne razvaja le z okusom, temveč tudi z živahnimi barvami in vsestransko uporabo v kulinariki. Sveže ali zamrznjeno, v sladicah, napitkih ali kot zdrav prigrizek, je nepogrešljiv del poletne kuhinje.
Sestavine
- 3 dl sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- 75 g stebelne zelene
- 1 zrel avokado
- 1⁄2 zelenega jabolka
- 1⁄2 banane
- sok 1⁄2 limone
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g sveže špinače
Postopek
Jabolko, avokado in banano olupimo ter narežemo na majhne kocke. Odrežemo spodnji del zelene, zgornji del z listi pa uporabimo za okras. Sadje zmiksamo skupaj s pomarančnim in limonovim sokom, stebli zelene, špinačo, oljem in ingverjem. Nalijemo v kozarce in okrasimo z zeleno.