
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo

Sestavine
- 250 g rezancev udon
- 2 žlički rastlinskega olja
- 100 g olupljenih surovih rakovih repkov
- 4 nasekljane mlade čebulice
- 2 razžvrkljani jajci
- 2 žlici praženih arašidov
- manjša pest koriandrovih listov
- rezine limete, ko postrežemo
omaka
- 2 žlici tamarindine paste
- 1 žlička ribje omake
- sok 1 limete
- 1 žlica rjavega sladkorja
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 250 g rezancev udon
- 2 žlički rastlinskega olja
- 100 g olupljenih surovih rakovih repkov
- 4 nasekljane mlade čebulice
- 2 razžvrkljani jajci
- 2 žlici praženih arašidov
- manjša pest koriandrovih listov
- rezine limete, ko postrežemo
omaka
- 2 žlici tamarindine paste
- 1 žlička ribje omake
- sok 1 limete
- 1 žlica rjavega sladkorja
Postopek
V vreli slani vodi 3 minute kuhamo rezance, da se zmehčajo. Odcedimo jih in splaknemo pod mrzlo vodo. Vse sestavi- ne za omako zmešamo v skodelici.
V voku segrejemo polovico olja. Dodamo rakce in nasekljano čebulico ter med hitrim mešanjem pražimo eno minuto, da rakci postanejo rožnate barve. Potisnemo jih na rob voka in v vok damo preostalo olje. Dodamo jajci in ju brez mešanja pečemo pol minute, nato ju zmešamo in pustimo, da se spečeta do konca. Dodamo rezance in pripravljeno omako ter med neprestanim mešanjem pražimo še 3 minute, da se vse skupaj močno segreje.
Rezance potresemo s sesekljanimi arašidi in koriandrovimi listi in jih postrežemo z rezinami limete.
Tamarindina pasta
Je koncentrirana pena sadeža tamarinde, ki raste na tropskem drevesu, visokem do 25 metrov, in se najpogosteje uporablja v indijski kuhinji. Je sladko-kislega okusa in nepogrešljiva pri pripravi tradicionalnega indijskega čatnija. Tamarinda je tudi sestavni del worcestrske omake.