
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo

Sestavine
- 250 g rezancev udon
- 2 žlički rastlinskega olja
- 100 g olupljenih surovih rakovih repkov
- 4 nasekljane mlade čebulice
- 2 razžvrkljani jajci
- 2 žlici praženih arašidov
- manjša pest koriandrovih listov
- rezine limete, ko postrežemo
omaka
- 2 žlici tamarindine paste
- 1 žlička ribje omake
- sok 1 limete
- 1 žlica rjavega sladkorja

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 250 g rezancev udon
- 2 žlički rastlinskega olja
- 100 g olupljenih surovih rakovih repkov
- 4 nasekljane mlade čebulice
- 2 razžvrkljani jajci
- 2 žlici praženih arašidov
- manjša pest koriandrovih listov
- rezine limete, ko postrežemo
omaka
- 2 žlici tamarindine paste
- 1 žlička ribje omake
- sok 1 limete
- 1 žlica rjavega sladkorja
Postopek
V vreli slani vodi 3 minute kuhamo rezance, da se zmehčajo. Odcedimo jih in splaknemo pod mrzlo vodo. Vse sestavi- ne za omako zmešamo v skodelici.
V voku segrejemo polovico olja. Dodamo rakce in nasekljano čebulico ter med hitrim mešanjem pražimo eno minuto, da rakci postanejo rožnate barve. Potisnemo jih na rob voka in v vok damo preostalo olje. Dodamo jajci in ju brez mešanja pečemo pol minute, nato ju zmešamo in pustimo, da se spečeta do konca. Dodamo rezance in pripravljeno omako ter med neprestanim mešanjem pražimo še 3 minute, da se vse skupaj močno segreje.
Rezance potresemo s sesekljanimi arašidi in koriandrovimi listi in jih postrežemo z rezinami limete.
Tamarindina pasta
Je koncentrirana pena sadeža tamarinde, ki raste na tropskem drevesu, visokem do 25 metrov, in se najpogosteje uporablja v indijski kuhinji. Je sladko-kislega okusa in nepogrešljiva pri pripravi tradicionalnega indijskega čatnija. Tamarinda je tudi sestavni del worcestrske omake.