
Zeljnata solata
Zeljnata solata

Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 žlička semen črne gorčice
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- ½ glave belega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 zelen čili (po želji)
- sok ½ limone
- velik ščep soli
Preberite tudi

Rabarbara ni le za kompote: sladki in slani recepti za pomlad
Rabarbara je užitna le med aprilom in junijem. Zbrali smo nasvete in recepte za sladke in slane jedi: sladice, marmelade, pite, priloge k mesu, omake in še več.

Noro okusne žar ideje za začetnike in mojstre
Sezona piknikov je tu! Čas je za žar, smeh in dobro družbo. Poleg reber navdušite še s preprostimi, a okusnimi jedmi na žaru.

Makedonski mojster bureka razkriva najboljši recept
Burek, ki izgine v hipu! Makedonec Tomče Arsov razkriva skrivnosti priprave te priljubljene balkanske specialitete.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 žlička semen črne gorčice
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- ½ glave belega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 zelen čili (po želji)
- sok ½ limone
- velik ščep soli
Postopek
V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo gorčična in kuminova semena, da zacvrčijo in začnejo pokati, nato odstavimo.
Zelje tanko narežemo ali grobo naribamo, čebulo narežemo na lističe, čili sesekljamo. Vse sestavine zmešamo v veliki skledi in postrežemo. (Solato lahko pripravimo že dan prej in jo shranimo v hladilniku.)
Nasvet
Zeljno solato lahko postrežemo kot prilogo k piščančjemu nabodalu po indijsko.