
Zelena mineštra s pestom
Zelena mineštra s pestom

Sestavine
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 1,4 litra zelenjavne jušne osnove
- sok in lupinica 2 majhnih limon
- 170 g testeninskega rižka
- 120 g graha
- 250 g špinače
- 50 g pesta
ko ponudimo (po želji)
- česnovi kruhki
- 60 g sveže naribanega parmezana

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.

Zakaj čiščenje s kisom in sodo bikarbono ne deluje, kot bi želeli
Alkoholni kis in soda bikarbona sta verjetno najbolj opevan par za čiščenje raznovrstnih površin. Pa resnično delujeta, kot bi želeli?

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.
Sestavine
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 1,4 litra zelenjavne jušne osnove
- sok in lupinica 2 majhnih limon
- 170 g testeninskega rižka
- 120 g graha
- 250 g špinače
- 50 g pesta
ko ponudimo (po želji)
- česnovi kruhki
- 60 g sveže naribanega parmezana
Postopek
Čebulo in stebelno zeleno drobno sesekljamo. V veliki kozici segrejemo olje, nanj stresemo čebulo in zeleno, dodamo ščep soli in pražimo 8 minut, da se zmehčata. Dodamo jušno osnovo, limonovo lupino in sok ter solimo in popramo. Vmešamo testeninski rižek in kuhamo 5 minut, nato dodamo grah in špinačo in kuhamo še 5 minut. Vmešamo pesto in po potrebi še začinimo.
Kruhke pogrejemo, juho pa razdelimo v skodele in jo po želji posujemo s parmezanom. Kruhke položimo na juho in ponudimo.
Nasvet
Recept za zelenjavno jušno osnovo lahko najdete na tej povezavi.