Kaj boste skuhali danes?
Zelenina solata s parmezanom, orehi in peteršiljem
Okusna solata, ki vas nasiti.
Zelenina solata s parmezanom, orehi in peteršiljem
Okusna solata, ki vas nasiti.
Sestavine
- 1 limona
- ½ gomolja zelene
- 2 stebli stebelne zelene iz notranjosti šopa
- pest peteršiljevih listov
- pest rahlo prepraženih orehovih polovic
- 1 žlica oljčnega olja
- poper
- 50 g lističev parmezana
- oljčno olje za pokapanje
preliv
- sol
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica šerijevega kisa (ali vinskega)
- 1 žlica vode
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 1 limona
- ½ gomolja zelene
- 2 stebli stebelne zelene iz notranjosti šopa
- pest peteršiljevih listov
- pest rahlo prepraženih orehovih polovic
- 1 žlica oljčnega olja
- poper
- 50 g lističev parmezana
- oljčno olje za pokapanje
preliv
- sol
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica šerijevega kisa (ali vinskega)
- 1 žlica vode
Postopek
Vse sestavine za preliv stepemo in prihranimo. Gomolj zelene olupimo in narežemo na šest delov. V solatno skledo iztisnemo sok ene limone. Z lupilnikom zelenjave nad solatno skledo gomolj zelene narežemo na čim tanjše ostružke in jih takoj zmešamo z limonovim sokom.
Tanko narežemo tudi stebla zelene, liste pa natrgamo in prihranimo za okras. Vse sestavine za solato, razen parmezana, zmešamo z zeleno. Solato razdelimo na krožnike in posujemo z lističi parmezana in prihranjenimi listi zelene. Pred postrežbo solato pokapljamo s prelivom in še z malo oljčnega olja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte panirane sardele
Marmelada iz rabarbare in jagod
Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.