© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenina solata s parmezanom, orehi in peteršiljem

Okusna solata, ki vas nasiti.

Zelenina solata s parmezanom, orehi in peteršiljem

Okusna solata, ki vas nasiti.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
celeriac salad with parmesan, walnuts and parsleylet's eat more...celeriacin season

Sestavine

  • 1 limona
  • ½ gomolja zelene
  • 2 stebli stebelne zelene iz notranjosti šopa
  • pest peteršiljevih listov
  • pest rahlo prepraženih orehovih polovic
  • 1 žlica oljčnega olja
  • poper
  • 50 g lističev parmezana
  • oljčno olje za pokapanje

preliv

  • sol
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica šerijevega kisa (ali vinskega)
  • 1 žlica vode
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 limona
  • ½ gomolja zelene
  • 2 stebli stebelne zelene iz notranjosti šopa
  • pest peteršiljevih listov
  • pest rahlo prepraženih orehovih polovic
  • 1 žlica oljčnega olja
  • poper
  • 50 g lističev parmezana
  • oljčno olje za pokapanje

preliv

  • sol
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica šerijevega kisa (ali vinskega)
  • 1 žlica vode

Postopek

1

Vse sestavine za preliv stepemo in prihranimo. Gomolj zelene olupimo in narežemo na šest delov. V solatno skledo iztisnemo sok ene limone. Z lupilnikom zelenjave nad solatno skledo gomolj zelene narežemo na čim tanjše ostružke in jih takoj zmešamo z limonovim sokom.

2

Tanko narežemo tudi stebla zelene, liste pa natrgamo in prihranimo za okras. Vse sestavine za solato, razen parmezana, zmešamo z zeleno. Solato razdelimo na krožnike in posujemo z lističi parmezana in prihranjenimi listi zelene. Pred postrežbo solato pokapljamo s prelivom in še z malo oljčnega olja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.