
Zelenina solata s parmezanom, orehi in peteršiljem
Okusna solata, ki vas nasiti.
Zelenina solata s parmezanom, orehi in peteršiljem
Okusna solata, ki vas nasiti.

Sestavine
- 1 limona
- ½ gomolja zelene
- 2 stebli stebelne zelene iz notranjosti šopa
- pest peteršiljevih listov
- pest rahlo prepraženih orehovih polovic
- 1 žlica oljčnega olja
- poper
- 50 g lističev parmezana
- oljčno olje za pokapanje
preliv
- sol
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica šerijevega kisa (ali vinskega)
- 1 žlica vode

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 limona
- ½ gomolja zelene
- 2 stebli stebelne zelene iz notranjosti šopa
- pest peteršiljevih listov
- pest rahlo prepraženih orehovih polovic
- 1 žlica oljčnega olja
- poper
- 50 g lističev parmezana
- oljčno olje za pokapanje
preliv
- sol
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica šerijevega kisa (ali vinskega)
- 1 žlica vode
Postopek
Vse sestavine za preliv stepemo in prihranimo. Gomolj zelene olupimo in narežemo na šest delov. V solatno skledo iztisnemo sok ene limone. Z lupilnikom zelenjave nad solatno skledo gomolj zelene narežemo na čim tanjše ostružke in jih takoj zmešamo z limonovim sokom.
Tanko narežemo tudi stebla zelene, liste pa natrgamo in prihranimo za okras. Vse sestavine za solato, razen parmezana, zmešamo z zeleno. Solato razdelimo na krožnike in posujemo z lističi parmezana in prihranjenimi listi zelene. Pred postrežbo solato pokapljamo s prelivom in še z malo oljčnega olja.