
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- 2 žlici bazilikinega pesta

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- 2 žlici bazilikinega pesta
Postopek
Čebulo in stebelno zeleno nasekljamo, česen stremo. V veliki kozici segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Dodamo čebulo in zeleno ter pražimo 10 do 15 minut, da se začneta mehčati, nato dodamo česen in pražimo še 1 minuto. Primešamo preostale sestavine (razen pesta in preostalega olja) in zavremo.
Temperaturo zmanjšamo in juho nežno kuhamo 6 do 8 minut oziroma toliko časa, da se testenine skuhajo (upoštevamo čas, naveden na embalaži). Solimo po okusu in razdelimo v skledice.
Preostalo olje zmešamo s pestom in z mešanico pokapamo juho. Zraven postrežemo dober kruh.