
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- 2 žlici bazilikinega pesta

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- 2 žlici bazilikinega pesta
Postopek
Čebulo in stebelno zeleno nasekljamo, česen stremo. V veliki kozici segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Dodamo čebulo in zeleno ter pražimo 10 do 15 minut, da se začneta mehčati, nato dodamo česen in pražimo še 1 minuto. Primešamo preostale sestavine (razen pesta in preostalega olja) in zavremo.
Temperaturo zmanjšamo in juho nežno kuhamo 6 do 8 minut oziroma toliko časa, da se testenine skuhajo (upoštevamo čas, naveden na embalaži). Solimo po okusu in razdelimo v skledice.
Preostalo olje zmešamo s pestom in z mešanico pokapamo juho. Zraven postrežemo dober kruh.