© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paradižnikova juha s testeninami in čičerko

Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom

Paradižnikova juha s testeninami in čičerko

Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
  • 7 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • 2 žlici bazilikinega pesta
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
  • 7 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • 2 žlici bazilikinega pesta

Postopek

1

Čebulo in stebelno zeleno nasekljamo, česen stremo. V veliki kozici segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Dodamo čebulo in zeleno ter pražimo 10 do 15 minut, da se začneta mehčati, nato dodamo česen in pražimo še 1 minuto. Primešamo preostale sestavine (razen pesta in preostalega olja) in zavremo.

2

Temperaturo zmanjšamo in juho nežno kuhamo 6 do 8 minut oziroma toliko časa, da se testenine skuhajo (upoštevamo čas, naveden na embalaži). Solimo po okusu in razdelimo v skledice.

3

Preostalo olje zmešamo s pestom in z mešanico pokapamo juho. Zraven postrežemo dober kruh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.