
Kaj boste skuhali danes?
Hruška lepe Helene
Hruška lepe Helene

Sestavine
- 2 hruški
- 3 dl polsuhega belega vina
- 50 g (rjavega) sladkorja
- klinčki
- košček ingverjeve korenine
- 100 g jedilne čokolade
- 1 žlica kokosovega masla
- šilce hruškovega žganja ali ruma
- 1 žlica sladke smetane
- vanilijev sladoled

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 hruški
- 3 dl polsuhega belega vina
- 50 g (rjavega) sladkorja
- klinčki
- košček ingverjeve korenine
- 100 g jedilne čokolade
- 1 žlica kokosovega masla
- šilce hruškovega žganja ali ruma
- 1 žlica sladke smetane
- vanilijev sladoled
Postopek
Cele hruške na zmernem ognju kuhamo približno 10 minut v vinu, ki mu dodamo nekaj sladkorja, klinčke in ingver. Hruške odcedimo, jih vzdolžno prerežemo, izdolbemo peščišče ter jih zložimo na krožnik. Počakamo, da se ohladijo.
V tem času pripravimo čokoladni preliv. Nad soparo v posodi stopimo jedilno čokolado skupaj z žlico kokosovega masla. Dodamo hruškovo žganje ali rum ter žlico sladke smetane.
Na ohlajene hruške damo kepico ali dve vaniljevega sladoleda ter čokoladni preliv. Po originalnem receptu sladico okrasimo s kandiranimi vijolicami.
Nasvet
Recept je iz knjige »Zrela hruška pade sama – opisi starih sort hrušk za vsakdanjo rabo«, ki je izšla pri založbi Orbis, Ljubljana. V njej sta avtorja Boštjan in Mojca Godec opisala 25 starih sort hrušk ter zbrala in preizkusila 20 receptov s hruško v glavni vlogi. Bogato je tudi slikovno gradivo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.
Steaki s sojino-ingverjevim maslom
Steak s slastnim začinjenim maslom za vaše najljubše mesoljube