Kaj boste skuhali danes?
Nadevani klobučki
Nadevani klobučki
Sestavine
- 200 g listnatega testa
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kajmaka
- 2 žlici tekočega jogurta
- 1 jajce
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 1 žlica mineralne vode
- 3 pesti nasekljane kislice
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sezona citrusov: sveže ideje za kolače
Sezona citrusov s seboj prinaša čudovite arome in svežino – ujemimo jo v slastnih kolačih.
Sestavine
- 200 g listnatega testa
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kajmaka
- 2 žlici tekočega jogurta
- 1 jajce
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 1 žlica mineralne vode
- 3 pesti nasekljane kislice
Postopek
Testo razvaljamo na debelino 3 mm. S kozarčkom malo večjega premera, kot so modelčki za mafine, iz testa izrežemo kroge. Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbine pekača za mafine obložimo z na kvadrate narezanim papirjem za peko in vanje položimo kroge testa.
Skuto zmešamo s kajmakom in jogurtom. Jajce penasto umešamo s soljo, poprom in muškatnim oreškom, dodamo mineralno vodo in skutno mešanico. Nežno premešamo in dodamo nasekljano kislico. Na vsak krog testa v pekaču damo po eno žlico nadeva. Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 minut.