© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani klobučki

Nadevani klobučki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Nadevani klobucki

Sestavine

  • 200 g listnatega testa
  • 250 g nepasirane skute
  • 1 žlica kajmaka
  • 2 žlici tekočega jogurta
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • 1 žlica mineralne vode
  • 3 pesti nasekljane kislice
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g listnatega testa
  • 250 g nepasirane skute
  • 1 žlica kajmaka
  • 2 žlici tekočega jogurta
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • 1 žlica mineralne vode
  • 3 pesti nasekljane kislice

Postopek

1

Testo razvaljamo na debelino 3 mm. S kozarčkom malo večjega premera, kot so modelčki za mafine, iz testa izrežemo kroge. Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbine pekača za mafine obložimo z na kvadrate narezanim papirjem za peko in vanje položimo kroge testa.

2

Skuto zmešamo s kajmakom in jogurtom. Jajce penasto umešamo s soljo, poprom in muškatnim oreškom, dodamo mineralno vodo in skutno mešanico. Nežno premešamo in dodamo nasekljano kislico. Na vsak krog testa v pekaču damo po eno žlico nadeva. Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.