© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cimetove ploščice z indijskimi oreški

Cimetove ploščice z indijskimi oreški

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cimetove ploščice

Sestavine

  • 150 g masla in še malo za model
  • 150 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 žlici strjenega medu
  • 1 žlica mletega cimeta
  • 150 g ovsenih kosmičev
  • 85 g kokosove moke
  • 85 g sezamovih semen
  • 50 g sončničnih semen
  • 1 žlica moke
  • 85 g indijskih oreškov (ali orehov)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g masla in še malo za model
  • 150 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 žlici strjenega medu
  • 1 žlica mletega cimeta
  • 150 g ovsenih kosmičev
  • 85 g kokosove moke
  • 85 g sezamovih semen
  • 50 g sončničnih semen
  • 1 žlica moke
  • 85 g indijskih oreškov (ali orehov)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Pravokoten model za kolače, velik 20 x 30 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. V veliki teflonski kozici stopimo maslo, dodamo sladkor, med in cimet ter z leseno kuhalnico mešamo pri nizki temperaturi 5 do 10 minut oziroma tako dolgo, da se sladkor raztopi.

2

Odstavimo in vmešamo preostale sestavine, da so dobro prekrite z masleno-cimetovo mešanico. Stresemo v model in pritisnemo ob dno, da dobimo enakomerno debelo plast. Pečemo 25 do 30 minut, da postane površina zlato rjava. Pustimo, da se pecivo 5 minut ohlaja, nato po površini zarežemo kvadrate; peciva ne jemljemo iz modla, dokler se povsem ne ohladi, ker bi se razlomilo. V dobro zaprti posodi se ohrani dva dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.