© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pokrita pita z bučo in žajbljem

Pokrita pita z bučo in žajbljem

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pokrita pita z buco in zajbljem

Preprosta in praktična jed, ki jo lahko pripravimo vnaprej – pomnožimo količine, naredimo poljubno število pit in še nepečene zamrznimo.

Sestavine

  • ¼ od 500 g zavitka listnatega testa
  • moka za pomokanje
  • 1 žlička zrnate gorčice
  • 4 žlice sira maskarpone
  • 1 žlica krušnih drobtin, svežih ali suhih
  • 6 žajbljevih listov in še nekaj za okras
  • 1 strok česna
  • zgornja polovica maslene buče (250 g)
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • ¼ od 500 g zavitka listnatega testa
  • moka za pomokanje
  • 1 žlička zrnate gorčice
  • 4 žlice sira maskarpone
  • 1 žlica krušnih drobtin, svežih ali suhih
  • 6 žajbljevih listov in še nekaj za okras
  • 1 strok česna
  • zgornja polovica maslene buče (250 g)
  • 1 jajce
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Testo razpolovimo, vendar naj bo ena polovica malce večja. Manjšo polovico na pomokani delovni površini razvaljamo v krog s premerom 15 cm. Testo premažemo z gorčico, vendar pustimo 2 cm širok prazen rob. Maskarpone, drobtine, nasekljan žajbelj in nariban česen dobro zmešamo in obilno začinimo.

2

Bučo narežemo na tanke okrogle rezine. Nekaj rezin položimo na gorčico, tako da se prekrivajo. Premažemo jih z nekaj maskarponejeve kreme. Postopek ponavljamo, vendar z bučami vsakič naredimo malo manjši krog. Končamo s plastjo buče. Naredili smo manjšo kupolo.

pokrita pita z buco in zajbljem 1
3

Razvaljamo še preostalo testo in z njim pokrijemo kupolo. Nežno pritiskamo po testu, da iztisnemo čim več zraka. S prsti stisnemo robove. Na tej točki lahko pito pokrijemo in jo čez noč shranimo v hladilniku ali pa jo zamrznemo za največ en mesec. Preden nadaljujemo, jo moramo odtaliti. Pito premažemo s stepenim jajcem in na vrhu naredimo majhno luknjico za paro. V testo narahlo vrežemo vzorce. Nekaj žajbljevih listov pomočimo v preostalo jajce in z njimi okrasimo pito. Pito damo na nizek pekač in jo pečemo 35 do 40 minut, da lesena palčka, ki jo potisnemo skozi luknjico za paro, brez težav prebode zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.